Tom Engelen 2 keer top 5 bij KNMV Eersel

Na de teleurstelling in Heerde was het vandaag tijd om weer eens wat recht te zetten…

We hadden een prachtige plek aan de mooie baan van Eersel. Wat hebben we toch mooie banen in Nederland. Jammer dat het zo’n pokke eind rijden is… Het had afgelopen week flink geregend en dat was maar gedeeltelijk te zien aan de baan. Waar buiten de baan allemaal plassen water stonden was er op de baan zelf amper iets van te zien. Knap werk van de vrijwilligers van MC Eersel.

Tijdtraining:

Tom zag net voor de training dat er een verkeerde dop op zijn radiator zat. Dus de goede moest snel bij de camper gehaald worden. Tom kwam na een ronde al terug voor de dop en dat leverde een geslaagde snelle pitsstop op. Daarna kon hij aanzetten voor de tijdtraining. Al snel reed hij naar de 4e tijd en hoewel hij de tijd zelf verbeterde leverde dit geen plaatswinst op. In de laatste ronde werd zijn tijd nog verbeterd waardoor hij op een 5e plaats uitkwam.

1e Manche: 4e totaal na een hele slechte start. Super goed gevochten en tegen het einde was de pijp ook helemaal leeg.

2e Manche: 5e totaal na een betere start maar nog steeds buiten de top tien. Hij weet aansluiting te krijgen met het groepje dat de koploper achtervolgde en rijdt zelfs naar een 4e plaats. Maar dan gaat het fout en gaat vol onderuit en onderweg nog een boom rakend. Jammer, want de mannen voor hem rijden hard door en zijn hierdoor niet meer in te halen .

Totaal van de dag: 6e.

In de stand voor het NK van de KNMV blijft Tom op een 4e plaats staan.

Zaterdag en zondag gaat het verder in Veendam.

No Comments

Geef een reactie