Max Engelen heel snel in Eersel tijdens KNMV wedstrijd

Beide manches reed hij ruim aan de leiding, maar tweemaal ging het mis.Het had afgelopen dagen flink geregend en zelfs toen we ’s ochtends naar Eersel reden was het onderweg nog aardig aan het plenzen. De baan was daardoor behoorlijk zwaar maar zeker nog heel goed te doen. De vrijwilligers van Eersel hadden de zaakjes goed voor elkaar. Ze hadden zelfs nog een mooi plekje vooraan voor ons vrijgehouden zodat we samen met de families Geerling en Buitenhuis aan het startveld konden staan.

Tijdtraining:

Max had er heel erg veel zin in. Met het vertrouwde drietal (Sven, Harrie en Max) ging het dan ook weer flink los. Samen reden ze een heel stuk harder dan de rest en vlogen door het zware zand alsof het een harde baan was. Hoewel Max goed tempo leek te maken bleek hij aan het einde van de tijdtraining toch de langzaamste van de drie en moest genoegen nemen met een 3e tijd.

Eerste Manche:

Veel keuze aan het hek. Bijna elk hekje was goed, dus de derde tijd was geen probleem om een goed hekje te vinden. Concentratie…. En ja hoor Max weer eens heerlijk kopstart!!! Max pakte gelijk veel meters en reed hard weg van de rest. Super!!! Hoewel Harrie en Sven er alles aan deden om dichterbij te komen reed Max alleen maar verder weg. Nou dit kon bijna niet meer misgaan… Maar dan zien we hem in een keer door de lucht vliegen en een enorme klap maken. Heel heftig. Max was even versuft maar staat al snel weer op en probeert tegen de schans zijn motor aan de praat te krijgen. Dit lukt niet erg snel, waardoor Sven, Harrie en Carsten hem voorbij komen. Max heeft flink last van de klap en kan niet meer het tempo van het begin oppikken. Wel rijdt hij nog hard terug naar Carsten en Harrie (die nog even in de laatste ronde was gevallen), maar ze kunnen hem op de finish nog net voorblijven. Hierdoor slechts 4e.

Tweede Manche:

Max had goede voornemens… De start was weer super. Rowin pakt kopstart, maar Max zat al direct aan zijn wiel en kon hem al snel voorbij. Weer kon Max flink weglopen. Het leek wel alsof het allemaal behoedzamer er aan toe ging dan de eerste manche. Max was vast van plan om nu geen foutje te maken. Maar soms kun je er zelf niets aan doen… In de 4e ronde ging het helaas weer mis toen een achterblijver bij het oprijden van een schans uit zijn spoor dwars ging en Max moest uitwijken. Hierdoor kwam hij na de schans helemaal verkeerd terecht en kwam weer hard ten val. Stuur krom, koppelingshendel onbruikbaar en pijn aan zijn hand. Sven en Harrie weer voorbij maar als derde kon hij nog even aanpikken maar hij was teveel gehandicapt om het tempo bij te houden. Zo kon hij toch nog als 3e finishen.

Totaal van de dag 3e. Hoe anders had het kunnen zijn met 2x de snelste ronde en 2x zo ver voor op kop. Maar dat maakt motocross zo spannend. Je weet nooit hoe het afloopt.

Max zakt hierdoor naar de 3e plaats in het NK op maar een paar punten achter de nummer 1. Max zal er dit weekend in Veendam alles aan doen om dit weer recht te zetten.

No Comments

Geef een reactie