Kevin Buitenhuis wordt 13e bij KNMV Eersel

Een goede eerste manche en een mindere tweede manche zorgden toch voor een goed totaal resultaat.

We waren al vroeg met onze teammaatjes Max en Tom op pad gegaan naar Eersel, waar we nog een prima plek aan de baan vonden. Onderweg hadden we nog veel regen maar in Eersel was het droog. De baan lag er eigenlijk prima bij maar was wel lekker zwaar. Hier houdt Kevin wel van!

Tijdtraining:

Kevin had er veel zin in en ging ook goed aan de slag. Al snel zette hij een prima tijd neer die later goed bleek voor de 15e tijd. Dat betekende in ieder geval dat hij nog een ruime keuze had aan het starthek.

1e Manche:

Kevin had besloten helemaal buiten te gaan staan. Een gok en maar afwachten of het goed zou uitpakken. Helaas was dit toch niet zo’n goede keuze en zat er voor Kevin niet veel anders op dan zich in de achterhoede door de eerste bocht te rijden. Maar hij had helemaal geen zin in die achterhoede. Vol goede moed ging hij aan de slag en wist zo vele plaatsen winst te boeken en de manche af te sluiten op een prima 12e plaats.

2e Manche:

Nu was de start iets beter. Konden we nu meer verwachten? Een top tien plaats wellicht? Helaas kon Kevin niet het goede ritme vinden en kwam maar moeizaam rond op de inmiddels loodzware baan. Aan het einde van de manche moest hij tevreden zijn met een 17e plaats.

Totaal van de dag in Eersel was hij 13e.  In de tussenstand voor het Nederlands Kampioenschap 65cc grote wielen staat Kevin nu na 4 wedstrijden op een 17e plaats. Maar als hij zo doorgaat zal dit ongetwijfeld beter gaan worden.

De wedstrijden gaan a.s. weekend verder in Veendam met een dubbele wedstrijd.

No Comments

Geef een reactie