MON Schaijk Vince Riechers

Op een prei-akker (lekker luchtje) werd de NK-wedstrijd van de MON verreden, lange rechte stukken met enkele schansen en een tafel. De snelheid zou erg hoog liggen en een goede start was noodzakelijk want alle toppers reden de zelfde tijden.

Eerste manche. De reaktie aan het hek was goed maar het doordrukken daarna niet en de eerste twee ronden waren ook niet aggressief genoeg dus werden er veel plaatsen verloren waardoor Vince op een plekje of acht terecht kwam. Langzamerhand begon er wat meer snelheid in Vince’ rijden te komen maar de kopmannen waren al te ver weg. Van Uden won voor Robins, Kaal Verhorenvoort en Spierings, Vince werd zesde.

Tweede manche. Alle voorspellingen en plannen voor een kopstart vooraf waren onnodig gebleken, na enkele beuken en aanrijdingen in de eerste bocht,kwam Vince als 24e bij mij langs, menigeen had opgegeven , maar zo is Vince niet. Ook nu was de kopgroep ver weg met dezelfde vijf kannonen, maar daarachter lag een groepje met Cox, Langenberg , Reijnders en van Remmerden die, als de tijd hetzou  toelaten, te pakken zou moeten zijn. Vince reed slordig en verloor hierdoor veel tijd, maar na enkele ronde hervond hij zijn ritme. Van Remmerden was iets teruggevallen en werd het eerst gepasseerd. Ook Langenberg en Cox werden voorbij gegaan maar Reijnders had het gevaar onderkent en had een tweede adem gevonden. Toch wist Vince met verre sprongen het achterwiel van de Kawa te vinden en in de laatste ronde in de chicane voor de finish pakte hij met een blockpass nog een plaatsje winst. Van Uden was toen al even van de sokken geweest en zo kwam Vince als vijfde over de finish, pfff wat een inhaalrace. Totaal was Vince dan zesde van de dag.

One Comment

  1. Ondanks wat tegenslagen en dat je zelf niet tevreden was over de 1e manche. Heb je dat goed gemaakt door de 2e manche te laten zien dat je het wel kan.
    Ik vind dat je een goede prestatie heb neergezet.

    Tot de volgende wedstrijd!!!!

    Gr.Diana

    1

Geef een reactie