Soms zit het mee, soms zit … Tom Engelen bij KNMV Heerde

Als het niet gaat, gaat het soms ook echt niet. Dat was duidelijk het geval in Heerde.Tom heeft goede herinneringen aan Heerde en heeft hier prachtige wedstrijden gereden. Met dat in het achterhoofd gingen we naar Heerde.

Tijdtraining:

Tom reed heerlijk rond. Nieuwe motor en veel zin er in. Nou prima recept voor een goed resultaat. Tom had pech om hij net langs de jury reed en daarna de tijdtraining begon. Jammer want dat was net een hele snelle ronde. Toch geen punt want ook nu zette hij even goed aan en ondanks de langzamere deelnemers die hij al tegenkwam zette hij een prima 3e tijd neer.

Eerste Manche:

Tom koos een plek die hij eigenlijk aan het begin niet in gedachten had. Verkeerd… Want hierdoor ging hij eigenlijk met tegenzin op die plek staan en met minder vertrouwen. Start was dus slecht. Hij kwam niet goed weg moest hierdoor rond de 27e plaats aan de wedstrijd beginnen. Niet ideaal voor een topnotering. Dus de inhaalrace begon… Na twee ronden kwam hij al op de 7e plek door!!! Het inhalen ging dus voorspoedig. De vaart zat er goed in. Maar toen kwam hij in een keer niet meer door. Bleek dat hij achterin er hard was afgegaan. Over de kop en de motor wou niet meer starten. Ondertussen kwam het hele veld voorbij en toen kwam Tom pas met zijn bril om zijn arm. ┬áDe motor rookte flink en Tom moest de pits in. Nieuwe bril en veel koelvloeistof bijgevuld en weer gaan. Hij kwam terug in het veld rond de 20e plaats alleen dan ook nog met een ronde achterstand… Toch reed hij nog aardig hard (met rokende motor) terug naar de 8e plaats, helaas was dit door de ronde achterstand in werkelijkheid de 32e plaats…

Tweede manche

Nou een manche om snel te vergeten. Nu zou Tom orde op zaken stellen. De vertrouwde (oude) wedstrijdmotor gepakt en nu een goede plek aan het hek. Tom was snel weg en leek mooi als 2e door de bocht te gaan. Tom ging echter iets te vroeg van het gas waardoor een paar andere rijders net voorbij kwamen maar eigenlijk te hard de bocht in gingen waardoor een rijder voor Tom onderuit schoof. Tom kon hem niet meer ontwijken en knalde er vol bovenop. Gelukkig had hij niks. Met moeite konden de motoren uit elkaar worden gehaald en kon Tom zijn weg vervolgen. Maar het hele veld was al ver weg en de kopman was al in aantocht. Tom reed aardig terug maar het leek niet lekker te gaan. Tom kwam de pits in. Het bleek dat zijn stuur helemaal scheef stond. Stuur recht gezet en weer gaan. Nu reed hij hard naar voren en kwam op de 19e plaats door. Waarschijnlijk had het allemaal te veel energie gekost waardoor hij veel fouten begon te maken. Hij kwam nog drie keer ten val en viel verder terug. Toch zat het tempo in de ronden dat hij geen fout maakte er goed in en kon dan het zelfde tempo rijden als de rijders binnen de top 5. Maar ook nu een zeer teleurstellend resultaat: 27e.

Totaal van de dag: 28e

In de stand van het NK blijft Tom op de 4e plaats maar hij heeft veel kostbare punten verspeeld voor de nummer 1 positie.

Dit was een dag om snel te vergeten! Volgende wedstrijd op hemelvaartsdag in Eersel.

No Comments

Geef een reactie