Kevin Buitenhuis laat zich goed zien tijdens KNMV Rosmalen

Na het mooie resultaat gisteren bij de MON stond vandaag de KNMV op het programma.De baan lag er prachtig bij en Kevin had ’s ochtends al vroeg de baan goed verkend.

Tijdtraining:

Er was een hele cameraploeg van het TV programma “Man bijt hond” aanwezig die graag wat opnames wilden maken van onze jeugdige crossers. Daarom werd besloten om in plaats van de gebruikelijke tijdtraining ¬†er een tijdtraining met een echte wedstrijdstart van te maken. Dit is natuurlijk wel grappig, maar kan helemaal niet omdat het levensgevaarlijk is voor de kleine mannen. Op het moment namelijk dat ze achter het starthek staan denken de meesten ook direct dat het een echte wedstrijd is en gaat direct vol het gas erop. Het probleem is dat ze echter de baan nog totaal niet hebben gereden en dus ook nog niet kennen met alle gevolgen van dien. En het blijkt. Overal zijn direct valpartijen. Kevin laat zich echter niet gek maken en gaat rustig van start en laat iedereen maar gek doen. Hij rijdt gewoon lekker zijn rondjes. Nadeel van deze aanpak was wel dat hij geen al te beste tijd neerzette: 21e. Maar hijzelf en zijn motor waren in ieder geval nog heel. Dit kon niet worden gezegd over sommige andere deelnemers.

Eerste Manche:

Kevin had een hele goede start en begint prima als zevende aan de wedstrijd. Maar het gaat hard achter hem. Een heel groepje rijders meldt zich aan zijn achterwiel en Kevin is hier toch wel een beetje van onder de indruk en laat ze eigenlijk iets te makkelijk inhalen. Hierdoor zakt hij langzaam een paar plaatsjes terug, maar met nog maar een ronde te gaan rijdt hij toch nog op een prima 14e plaats. Helaas kwam Damian Bergevoet er nog aan en die ging Kevin nog even voorbij. Als 15e kwam Kevin toch nog aardig tevreden binnen.

Tweede Manche:

Kevin wou het erg graag nog een keer zo doen met de start als de eerste manche maar helaas ging het net even iets anders waardoor hij als bijna laatste het startveld verliet. Maar hij baalde hier zo van dat hij vol in de aanval ging en liet dat goed zien! Rijder na rijder werden ingehaald en na een paar ronden rijdt hij supergoed op de 11e plaats! Toen kwam hij plotseling niet meer door. Waar is hij? Wat is er gebeurd??? Helaas bleek zijn ketting kapot te zijn gegaan en was het dus afgelopen met de wedstrijd voor Kevin. Jammer net nu hij zo goed bezig was.

Kevin liet zich goed zien vandaag in Rosmalen en vooral de tweede manche belooft nog iets voor de rest van het seizoen.

No Comments

Geef een reactie