Een 3e plaats voor Max Engelen bij KNMV Rosmalen

Max had veel zin in Rosmalen en wist dit ook in de wedstrijd te laten zien.De baan lag er prachtig bij. Wat een verschil met vorig jaar toen het een grote bende was. Nu kon er echt gecrosst worden.

Tijdtraining:

Als eerste in de stand mocht Max weer als eerste de baan op. Max ging direct flink te keer en reed heerlijk in de rondte. Maar hij kwam al snel in de achterblijvers terecht. Max zet al snel een tweede tijd neer en dit blijft zo tot hij van de baan afkomt. Tom kijkt echter nog op de monitor van de tijden en ziet net Harrie Basten binnen komen die in de laatste tijd nog even sneller is dan Max. Geen punt want Max is best blij met de 3e tijd.

Eerste Manche:

Bij de start komt Max hard in aanraking met zijn clubmaatje Rowin en ging hierdoor van het gas af en komt midden in de groep terecht in de smalle eerste bocht. Maar in de volgende bocht pakt Max direct veel plaatsen terug en komt na de eerste ronde al op een 11e plaats door. Maar inhalen is erg lastig op het smalle baantje, zeker als iemand goede lijnen voor je rijdt. Lang blijft hij noodgedwongen op een laag tempo achter Rick Zomer aanrijden en alleen met veel risico lukt het hem om voorbij te komen. Langzaam rijdt hij naar voren. Daar komt hij Rowin weer tegen. Hier rijdt hij even achteraan maar kan er dan toch redelijk snel voorbij. Op naar de 5e plaats en naar de 4e plaats. Op het moment dat hij hier al vrede mee had en achter Sven aanrijdt, heeft hij hier vrede mee. De nummer 1 en 2 zijn al ver weg. Sven maakt echter een foutje en Max kan er toch nog voorbij. Maar in de laatste ronde maakte Max tocht nog een foutje en viel in een bocht tegen een paaltje aan. Maar gelukkig viel hij niet helemaal om en kon zijn motor aan de praat houden. Hierdoor verliest hij geen plaats. Wawh toch nog een 3e plaats.

Tweede Manche:

Max wilde nu toch echt wel een betere start. Maar ja dat willen ze allemaal… Hierdoor was hij zo gebrand op een goede start, dat hij bij het vallen van het hek bijna achterover gaat. (De Buitenhuis Yamaha wil wel.) Hierdoor moest hij veel goed maken op het startveld. Maar dat lukte niet helemaal, maar zat wel bij de eerste 10 in de eerste bocht. Maar niet goed genoeg. Max wacht niet met inhalen en gaat direct flink aan de slag. Zo komt hij na een halve ronde al op de 4e plaats door! Wahw. Max rijdt weer achter Rowin. Nou dat zou toch niet zo’n lastig moeten zijn, zoals we in de 1e manche zagen. Maar Rowin had terecht heel andere plannen en was erg blij met zijn 3e plaats. Max pakt constant andere lijnen om er maar voorbij te kunnen maar Rowin reed heel mooi. Max werd steeds gekker, maar niets lukte. Inmiddels had Carsten, de winnaar van de 1e manche zich ook aan het achterwiel bij Max gemeld. De nummers 1 en 2 konden flink weglopen. Dit moest niet veel langer duren. Toen maakte Rowin toch een foutje en viel stil in een bocht waardoor Max hem niet meer kon ontwijken. De motors kwamen flink in elkaar te zitten, maar gelukkig is de vader van Ruben Kroon direct aan het werk gegaan om ze te helpen. Super!!! Nog heel erg bedankt!!! Carsten had het ongelukje net kunnen vermijden en was voorbij. Max zette vol de achtervolging in maar Carsten was al ver weg. Maar Sven die 2e had gereden, had weer een foutje gemaakt en kon net voor Max weer wegrijden. Max zette alles op alles om Sven nog voorbij te komen. ¬†Er ontstond een mooi gevecht tussen de 1e en 2e man in het kampioenschap. Max blijft vol de druk erop houden bij Sven. Dit duurt twee ronden. Toen kwam het bordje voor de laatste ronde en Max doet nog even een alles of niets poging. In de eerst volgende bocht stuurt Max de motor naast die van Sven en even lijkt het alsof hij er voorbij komt maar dan gaat Max vol onderuit. Jammer. Maar gelukkig geen plaats verloren en zo als 4e over de finish.

Totaal van de dag 3e.

In de stand voor het Nederlands Kampioenschap KNMV 85cc kleine wielen staat Max nog steeds op de 1e plaats. Maar de concurrentie staat heel dichtbij…

Volgende week gaat het kampioenschap verder in Eersel.

No Comments

Geef een reactie