Tom Engelen naast het podium in Lierop

Voor de eerste keer dit seizoen stond Tom niet op het podium bij de KNMV.

Lierop heeft Tom nooit gelegen. We hebben nooit de vinger erachter kunnen krijgen wat de oorzaak hiervan is, want het heeft eigenlijk alles in zich wat Tom normaal super vindt. Maar hoe zou het vandaag gaan?

Tijdtraining:

Tom rijdt op het oog erg lekker rond, maar komt op net toen de officiele tijdtraining begint achter een langzamere deelnemer terecht die de kopmannen had staan opwachten. Dit is normaal geen probleem, maar nu kwam hij er maar niet voorbij en kon hierdoor niet echt aanzetten voor een snelle tijd. Toen hij er uiteindelijk voorbij was kon hij geen snelle tijd meer neerzetten want de baan was inmiddels al te zwaar geworden. Hij moest dan ook tevreden zijn met een 5e tijd.

1e Manche:

Prima plek aan het hek. Maar direct na het vallen van het hek wordt hij opgesloten tussen een aantal andere rijders en moet flink op de rem. Hierdoor komt hij helemaal achterin het veld terecht en moet direct aan een inhaalrace beginnen. Dit doet hij erg goed en gaat met grote stappen door het drukke veld. Heel knap rijdt hij binnen een paar ronden al de top 10 binnen. Toen hij daar echter aankwam had hij al zo veel gegeven dat hij even op adem moest komen. Hij haalde nog wel een paar rijders in maar toen was hij helemaal leeg. Het tempo zakte fors en de rijders begonnen hem weer in te halen. Tom kwam een paar ronden op adem en herpakte zich toen en reed toch nog terug naar een 7e plaats!

2e Manche:

Start was nu veel beter en  hij zat al snel in de top 10. Maar Tom kon geen vuist maken en kon alleen maar aanpikken en met een groepje vanaf de 4e tot met de 9e man de strijd aangaan. Hier bleef hij lang stuivertje wisselen en reed zelfs op een bepaald moment naar de 6e plaats. Maar ook nu weer liet zijn normaal zo sterke conditie hem in de steek en moest hij toestaan dat hij nog voorbij werd gereden en zo moest hij weer genoegen nemen met een 7e plaats.

Totaal van de dag: (hoe kan het anders) 7e.

Doordat veel van zijn directe concurrenten wel vooraan eindigden zakt Tom in de tussenstand voor het NK MX2 Jeugd terug van de 1e naar een 4e plaats. Geruststelling is wel dat hij nog steeds de meeste bruto punten heeft en die kunnen altijd van pas komen. Volgende wedstrijd is volgende week zaterdag in Heerde.

No Comments

Geef een reactie