Max Engelen nog steeds aan de leiding in NK 85cc kl.wielen!

Max kende een zware dag op Lierop. Vandaag zat het er gewoon niet in.

Aan Lierop had Max hele gemixte herinneringen. Vorig jaar ging hij hier als eerste wedstrijd na zijn blessuretijd hard onderuit en reed de hele wedstrijd in de middenmoot. Twee jaar geleden liet hij echter op dit circuit zien tot de snelste rijders van Europa te horen… Dit jaar kwam hij echter naar het circuit als leider in de tussenstand voor het NK. Max zag het echter met vertrouwen tegemoet.

Tijdtraining:

Max gaat direct goed aan de slag met thuisrijder Harrie Basten. Max rijdt relaxed en fraai en weet zo de snelste tijd neer te zetten in het vrije gedeelte. Op het moment dat de eerste ronde van de officiële tijdtraining in ging kreeg Max echter technische problemen met zijn normaal erg betrouwbare en snelle Buitenhuis Yamaha. Hierdoor moest hij na 1 ronde de strijd staken. Hij ging nog wel onderweg op zijn reserve motor maar kon hier geen betere tijd mee zetten. Max moest tevreden zijn met een 4e tijd.

1e Manche:

Lang was er gezocht naar het probleem met zijn wedstrijdmotor. Peter en Herman Buitenhuis waren speciaal voor het team naar Lierop gekomen en hebben enorm geholpen om het probleem op te lossen. Helaas lukte het niet om het voor de eerste manche te vinden en moest Max van start op zijn reserve motor. De start was best redelijk, maar hij komt toch nog in druk verkeer terecht. Hierdoor duurde het een tijdje voor hij echt naar voren kon rijden. De kopmannen waren toen helaas al weg en Max kon niet meer aanpikken. Max reed vervolgens een eenzame wedstrijd op de 4e plaats en eindigde de manche ook hierop.

2e Manche:

Het probleem was gevonden. Het was veel te simpel: Een kapotte bougie (die trouwens nog bijna nieuw was). Met dank aan Peter en Herman Buitenhuis kon Max nu weer op zijn snelle Buitenhuis Yamaha van start. Max was erop gebrand om nu wel een goed resultaat te laten zien. Echter bij de start ging het in de eerste bocht volledig fout en belandde Max samen een aantal andere rijders op de grond. Als laatste moest Max aan de wedstrijd beginnen. Vooraan waren ze al ver weg. Max zette flink de achtervolging in en wou wellicht iets te veel waardoor hij in “waves” sectie weer ten val kwam. Weer veel rijders voorbij die hij net had ingehaald. Dit kon niks meer worden. De achterstand op de top 10 was nu wel heel erg groot. Als 26e kwam hij na de eerste ronde door. Tweede ronde als 17e. Derde ronde als 14e. Max ging super en reed het zelfde tempo als vooraan. Met nog twee ronden te gaan reed hij op de 10e plaats. Veel meer zou er niet inzitten want ze reden ver voor hem. Maar in de laatste ronde kreeg hij zicht op nummer 8 (Luca vd Geer). Max zette nog even alles op alles en wist hem ook nog in te halen. En zo kwam hij vanuit een uitzichtsloze plek toch nog sterk terug naar 8.

Totaal van de dag 5! Hierdoor blijft Max aan de leiding in het NK.

No Comments

Geef een reactie