Foto: GP Valkenswaard met Herlings, Cairoli e.v.a.

De GP van Valkenswaard was dit jaar weer helemaal top. Peter, Kevin, Max, Tom en ik vertrokken al vroeg omdat we niks wouden missen. Normaal gesproken vind ik het helemaal niet nodig om speciale perspasjes te regelen zodat je overal bij kunt komen. Nou, daar had ik mij vandaag wel in vergist zeg, door het mooie weer en de groeiende populariteit van motorcross waren er tienduizenden mensen naar Valkenswaard gekomen. Niet alleen Nederlanders en Belgen maar ik zag ook een hoop Duitsers, Fransen, Engelsen en zelfs Italianen en Letten! Helemaal top dus!!

In de MX2 reed Jeffrey Herlings 2 gecontroleerde manches waarbij hij een voorsprong uitbouwde op alle concurrentie. Zeker knap voor iemand die zijn 3e GP rijdt. Ik hoop alleen dat hij niet¬†door alle druk en verwachtingen eraan onderdoor gaat en vooral nooit “de fun” (zoals hij het zelf zegt) uit de cross verliest. De naam “Bullet” heeft hij op Valkenswaard 2010 zeker verdiend!

In de MX1 was het spannender dit jaar. Echt gaaf om te zien dat Cairoli met zijn lichtere 350cc machine (wat in gewicht misschien een kilo en een beetje scheelt) toch de kopstart neemt. In de tweede manche kwam de Reuver in het begin ook goed mee, wat toch ook weer een beetje Nederlandse hoop gaf. Jammer dat hij dit niet kon vasthouden, toch hoeft hij zich wat mij betreft niet te schamen. Laat de praatjesmakers zelf dan maar eens een manche meerijden met deze wereldtop.

Foto’s maken was dus best moeilijk als je lang niet overal kan bijkomen. Maar tussen de mensenmenigte door heb ik nog de volgende 25 foto’s kunnen schieten..

Het mooiste bekijk je de foto’s in mijn fotogalerie, en dan met het knopje rechtsboven de slideshow aanzetten.

Groetjes, Martijn

No Comments

Geef een reactie