Tom Engelen geeft winst uit handen bij MON Overloon

Met een overwinning in de eerste manche en kopstart in de tweede ging het toch nog mis.Tom was erg in zijn nopjes met deze baan. Een baan waar hij nog nooit een wedstrijd gereden had. Dit soort banen wordt steeds zeldzamer, maar ze zijn er dus echt nog. En wat voor een baan. Geweldige sfeer, mooi weer en een baan die veel weg heeft van “De Hei”.  Dus prima uitgangspunt voor een dikke overwinning. Helaas zou het anders lopen…

1e  Manche:

De ijzersterke Buitenhuis Yamaha gaf Tom de mogelijkheid om niet als eerste over het hek te gaan, maar er gewoon zo hard tussenuit te peren dat hij alsnog als eerste bij de bocht is. Wat een brute kracht zit er in dat apparaat. Tom wist er wel raad mee. Hij leidde het veld en kreeg de eerste paar ronden nog de concurrentie aan zijn achterwiel, maar toen de eerste achterblijvers ingehaald moesten worden kon Tom een grote voorsprong pakken en het zelfs de laatste ronden rustig aan doen en zo toch onbedreigd naar de overwinning rijden.

2e Manche:

Nou als hij weer kopstart zou kunnen pakken zou het “kat in het bakkie” moeten zijn. Met behulp van zijn sterke Buitenhuis Yamaha lukte het Tom weer om inderdaad die bewuste kopstart te pakken. Hij trok er weer zo tussenuit en ging direct aan de leiding. Hij kon direct een aardige voorsprong opbouwen en leek onbedreigd de overwinning te gaan pakken. Helaas ging hij te gehaast een scherpe bocht in waardoor zijn motor onder hem wegschoof en hij ten val kwam. Zijn motor sloeg af en in de haast kon hij hem niet direct aan de praat krijgen. Toen hij weer zijn weg vervolgde had een groot deel van de concurrentie hem ingehaald. Als 12e kwam hij daarna weer door. Ongelofelijk hoe hij daarna aan de slag ging om toch weer naar voren te rijden. Plaats na plaats werd gepakt en zo reed hij binnen een paar ronden al weer op de 4e plaats en ging hij aan de slag om de 3e man in te halen. Helaas ging het toen weer mis. Met een aantal achterblijvers moest hij van zijn lijn af, waardoor hij te hard over een paar grote knippen ging. Hierdoor ging hij helemaal over de kop en vloog de achterkant van de motor hoog door de lucht. Hoewel hij er weer redelijk snel opzat moest hij weer op een 9e plaats beginnen. Er waren nog maar een paar ronden om iets te doen. Tom had nog wat energie over en ging weer aan de slag. Weer lukte het hem om naar voren te rijden en kwam zo zelfs weer aan het wiel van de 4e man, maar kwam op de finish net iets te kort om hem nog in te halen. Toch nog een 5e plaats.

Tom was erg teleurgesteld dat hij zijn zekere winst zo had verspeeld. In allebei de manches zette hij de snelste tijd neer en liet zien in supervorm te verkeren. Maar toch 1 foutje de situatie is heel anders. Veel geleerd en toch nog totaal 3e van de dag. Tom stijgt hierdoor in het MON Kampioenschap naar de 4e plaats. (Met 1 wedstrijd minder gereden…).

One Comment

  1. Komt door die broodjes jongen! Als we die broodjes maar zien! 😉

    1

Geef een reactie