Kevin Buitenhuis heeft tegenslag bij de MON Overloon

Kevin had er na winst in Horst veel zin in om ook in Overloon een goed resultaat neer te zetten.’s Ochtends in alle vroegte naar Overloon waar een prachtige dag met een prachtige baan lag te wachten. In de training ging Kevin al heel zelfverzekerd rond en liet zien dat hij goed in vorm is.

1e Manche:

Met de sterke Buitenhuis 65cc machine moet het mogelijk zijn om kopstart te pakken. Kevin was helaas niet goed weg en kwam in een poging om alle kracht van de machine te benutten bijna ten val. Hierdoor kwam de sterke machine even tot stilstand en moest Kevin als laatste aan de wedstrijd beginnen. Maar nu kon hij laten zien dat hij wel degelijk tot de allersnelsten behoord op dit moment in de 65cc hoge wielen klasse. Ongelofelijk hoe snel hij door het veld naar voren reed. Iedereen keek zijn ogen uit. Hij reed op het oog vrij eenvoudig  naar de tweede plaats. De kopman schrok hier flink van en gaf nog wat extra gas bij, waardoor Kevin net niet meer dichtbij kon komen en tevreden moest zijn met een prima 2e plaats.

2e Manche:

Kevin wist ook wel dat hij hier de winst kon pakken. Dus vol goede moed aan de start! En ja hoor!!! KOPSTART voor Kevin. Hij wist de brute kracht van zijn Buitenhuis 65cc machine prima te gebruiken en zo er flink tussen uit te gaan. Nu volhouden. Helaas maakte hij in alle haast een klein foutje in de eerste ronde waardoor de winnaar van de eerste manche hem weer voorbij kon. Geen nood, gewoon blijven volgen. Dit deed Kevin een aantal ronden uitstekend. Toen ging het weer mis. Op een grote knip sloeg zijn achterwiel weg en werd hij hard van de motor afgegooid. Hij landde hard op zijn hoofd en was eventjes het spoor aardig bijster. Omstanders konden hem tot bedaren brengen en toen hij weer een beetje de weg wist werd hij weer losgelaten. Helaas was toen het hele veld weer voorbij. Hij ging er nog goed voor zitten maar de snelheid van het begin was weg. Toch wist hij nog knap op een 9e plaats te finishen.

Helaas bracht de dag niet wat er in zat voor Kevin, maar hij heeft wel laten zien op karakter goed terug te kunnen rijden. Totaal van de dag werd hij nog 5e en mocht zo ook nog een mooie beker in ontvangst nemen. In de stand voor het MON Kampioenschap blijft hij op een spannende 2e plaats staan.

Volgende week zaterdag gaat de strijd verder in Lelystad.

No Comments

Geef een reactie