Zware wedstrijd voor Max Engelen bij MON Overloon

Max was er op gebrand om een goed resultaat neer te zetten in Overloon, maar dat viel niet mee.Er was een zware delegatie 85cc hoge wielen naar het mooie Overloon afgereisd en dat betekende dat Max goed tegenstand zou krijgen in het zware zand van Overloon.

1e Manche:

Max was supergoed weg bij de start en ging op een 3e plaats de 1e bocht in. Maar het zware zand was zo lastig dat hij al in de volgende bocht door een klein foutje werd voorbij gereden door 4 concurrenten. Als 7e bleef hij bij dit groepje ronde na ronde aan het achterwiel zitten en probeerde met alle macht om de rijders in dit groepje in te halen. Soms lukte dat, maar werd hij even later weer teruggepakt. Prachtig gevecht met allerlei mogelijkheden om nog zelfs naar een derde of vierde plaats te rijden. Max reed netjes maar kon alleen de zesde plaats nog pakken.

2e Manche:

Nu helaas niet zo’n superstart als de eerste manche. Als 14e kwam hij halverwege de eerste ronde door. Hier was Max natuurlijk niet blij mee en was aan een flinke inhaalrace begonnen. In een poging een van zijn concurrenten voorbij te springen kwamen ze met elkaar in aanraking en kwam Max flink ten val. Gelukkig had hij zelf niks. Snel van de baan af, terwijl zijn motor nog achter een bult lag, en wachten tot iedereen voorbij was. Iets anders zat er helaas niet op. Gelukkig was ook zijn motor nog heel en kon hij aan de achtervolging beginnen. In de tweede ronde kwam hij door op een 26e plaats… Hij had er dus al heel wat ingehaald. Snel reed hij naar voren. Maar de top 5 was al bijna 3 kwart baan verder. Dit viel niet meer bij te halen. Met een fraaie stijl ging Max door het veld heen en leverde een mooie strijd met andere rijders die ook niet graag werden ingehaald door een klein jochie op kleine wielen. Toch wist Max zelfs nog de top 10 binnen te rijden en op een 9e plaats te finishen.

Een zware baan met een zware dag voor Max, die zelf erg tevreden was over zijn rijden. Vooral in de tweede manche leek het allemaal erg makkelijk te gaan. Totaal werd hij vandaag 8e en klimt zo van een 16 plaats naar een 11e plaats in het MON Kampioenschap. (En dat met 3 manches minder gereden.)

No Comments

Geef een reactie