Volle winst voor Tom Engelen bij MON Horst!

Tom is in een bloedvorm en dat wilde hij ook graag in Horst laten zien. En dat lukte!

Afgelopen jaar moest Tom nog toekijken vanwege zijn knieblessure in Horst. Het jaar daarvoor viel het gelijk met een KNMV wedstrijd. De laatste keer was op zijn 85. Het was dus al weer meer dan drie  jaar geleden dat hij hier had gereden. Maar hij vindt het een mooie zware baan die erg lijkt op zijn thuisbaan in Leusden. Nou tijdens de training was al te zien dat hij genoot. Gooien en smijten dat het lust was. Het lijkt wel alsof Tom elke week makkelijker op de motor zit.

1e Manche:

Tom mocht pas als 14e oprijden en de beste plekjes waren dus al weg. Gelukkig was er nog net een plekje naast het starthokje aan de zijkant vrij. Direct naast een van zijn belangrijkste concurrenten. Dus moest hij wel goed over het hek weg zijn om niet opgesloten te worden. Jaja, dat lukte dus. Geen kopstart maar toch mooi als vijfde van de 40 man de bocht in. Al snel reed hij naar de derde plaats. Hij zette goed de druk op de kopmannen en gunde ze geen enkele fout. Tom bleef rustig volgen en wachtte zijn kans af. De tweede man werd voorbij gereden en nu ging het los met de kopman. Samen reden ze hard weg van de rest van het veld. Tom liet hem drie ronden op kop rijden maar vond het toen genoeg geweest. Op een van de vele schansen sprong Tom hem ver voorbij. Daarna liep hij direct weg en hoewel de tweede man probeerde aan te pikken kon Tom dit heel makkelijk counteren. De vele langzamere deelnemers op de baan zorgden voor extra spektakel omdat dit volledig onvoorspelbare acties opleverde. Maar Tom wist slim tussen deze rijders door te rijden en zo mooi ver weg te lopen. Met een grote voorsprong werd hij als 1e afgevlagd.

2e Manche:

Nou nu werd natuurlijk van Tom verwacht dat hij dit nog een keer zou doen. De druk was groot maar Tom was er heel relaxt onder. Met stalen zenuwen stond hij aan de start en hoewel hij weer geen kopstart had zat hij er wel heel goed bij. Als 4e begon hij aan de wedstrijd. Tom reedt heel netjes. Het leek wel of alle lessen die hij in het verleden had gehad zich nu in 1 keer uitbetaalden. Wat een coole stijl. Moeiteloos reed Tom naar de derde plek en zette direct vol de druk erop. Terwijl nummer 2 nummer 1 inhaalde pakte Tom ook direct de tweede plaats. De druk op nummer 1 werd verder opgevoerd waardoor deze toch een klein foutje maakte en Tom de kop kon overnemen. Met een ongelofelijk verschil qua snelheid met de rest van het veld ging Tom er van door en kon zijn voorsprong ondanks de vele achterblijvers tot bijna een halve baan uitbouwen. Toen hij 4 ronden voor het einde in de gaten kreeg hoe groot zijn voorsprong was, besloot hij om het rustiger aan te doen. Hierbij hield hij goed in de gaten dat zijn voorsprong groot genoeg bleef. Daardoor kan zijn maatje Bobby Zundorf nog op 10 seconden van hem naderen, maar in gevaar kwam zijn overwinning niet.

Met een dubbele manche overwinning pakt Tom de volle punten in Horst. Hierdoor klimt Tom (met een wedstrijd minder gereden) na drie wedstrijden van de 14e naar de 7e plaats in het NK bij de MON. Volgende week gaat het verder in Overloon.

No Comments

Geef een reactie