Pech voor Max Engelen bij MON Horst

De afgelopen jaren wist Max altijd makkelijk te winnen in Horst. Dit jaar zou het anders worden.

Max rijdt bij de MON 85 grote wielen om lekker tegenstand te hebben. Nou dat kon hij krijgen. Ging hij tijdens de training toen de baan nog redelijk vlak was lekker mee met de snelste mannen. Dat zou anders worden in de manches.

1e Manche:

Max had best een goede start en kwam als 6e door de eerste bocht. Maar toen wilde hij direct de mannen voor hem inhalen en nam hiervoor wat meer risico. Hierdoor kwam hij met zijn motor in het lint terecht en hulp duurde lang. Voordat hij de motor uit het lint bevrijdt had was iedereen al ver weg. Maar Max begon aan een inhaalrace en was snel door het veld onderweg naar voren. Bij een grote springschans kon Max helaas een langzamere  deelnemer die plotseling onder hem van richting veranderde niet meer ontwijken en landde vervolgens precies op deze deelnemer. Gelukkig kwamen wonder boven wonder beide  rijders er zonder blessures vanaf, maar Max zijn motor was zodanig beschadigd dat hij de strijd moest staken.

Manche 2:

De reserve motor maar gepakt, want de andere was niet zo snel meer te repareren. Nu een iets mindere start voor Max. Als 12e door de eerste bocht, maar al snel reed Max naar de 4e plaats. Hij kon nog even bij de top 3 aanpikken, maar het voordeel van de grote wielen was op deze zware baan wel heel groot. Hij moest de top loslaten en er ontstond een heel mooi gevecht met zijn maatje Donny Zundorf. Lang kon Max hem achter zich houden, maar een paar ronden voor het eind moest hij hem voorlaten. Maar Max gaf niet op en pikte nog mooi aan. Hij kon hem niet meer voorbij en was heel tevreden met zijn mooie 5e plaats.

Jammer van de eerste manche maar heel mooi gevochten in de tweede manche. Volgende week staat Overloon op het programma.

No Comments

Geef een reactie