Ook winst in Oirschot voor Tom Engelen

Geen Jeugd maar startbewijshouders. Waaronder ook rijders op nationaal niveau.

Na zijn fantastische optreden in Horst kon Tom nu in Oirschot aan de bak. Een enorm deelnemersveld had zich gemeld in Oirschot, waaronder ook veel “hobby”-rijders. Maar ook hele snelle hobby rijders zoals DMX kampioen Ricardo van Bekhoven, die deze baan als thuisbaan heeft.

1e Manche:

Prima start en als 3e de bocht in. Het is niet makkelijk om in te halen in Oirschot en zeker niet met rijders die deze baan op hun duimpje kennen. Tom weet zich te beheersen en wacht rustig op zijn kans. Na een paar ronden vindt Tom het mooi geweest en zet agressief de aanval in. Al snel rijdt hij op kop en loopt weg. Het is heel druk op de baan met alle achterblijvers waarvan er velen op 1 maar de meesten op meerdere ronden werden gezet.  Keer op keer kwam hij ze weer tegen. Beheerst weet Tom tussen hun door te rijden en zijn riante voorsprong constant te houden en zo de overwinning te pakken.

2e Manche:

Als eerste mocht hij oprijden. Kopstart? Nee, Tom wordt op het startveld klem gereden, maar heel slim pakte hij in de eerste bocht weer veel plaatsen terug. Als 3e komt hij na de 1e ronde door. De tweede man wordt al weer snel gepakt en aan het wiel van Mike Visser gaat hij op zoek naar de leiding. Tja, hoe moet je zo’n ervaren rijder op zo’n smalle baan inhalen? We hadden het ons net afgevraagd of Tom gaat fraai via een hele andere lijn voorbij en pakt de leiding. Tom rijdt weer heel gecontroleerd weg, maar met een enorme snelheid en neemt goed afstand van de rest van het veld. Weer bouwt hij een veilige afstand op. Toch blijft het lastig omdat achterblijvers telkens voor grote problemen zorgen. Dit gaat goed, maar Tom verliest 4 ronden voor het einde zijn concentratie en gaat in een bocht onderuit. Tom kon nog snel opstaan, maar de nummer 2 zat in 1 keer weer aan zijn achterwiel. Dat is niet handig met al die achterblijvers en het werd dan ook erg spannend. Tom kon zich weer herpakken en voerde de snelheid weer flink op. Met nog 2 ronden te gaan gaf de 2e man de strijd op en kon Tom op zijn gemak naar de overwinning rijden.

Met deze dubbele overwinning kon Tom een mooi geldbedrag in ontvangst nemen! Dat is weer eens wat anders dan een beker…

Wat een fraai weekend voor het Buitenhuis Team! Na de winst van Kevin en Tom in Horst op zaterdag, nu op zondag winst voor Kevin, Max en Tom in Oirschot!!!

No Comments

Geef een reactie