MON Horst Vince, crossen op karakter

De blessure die Vince opliep in Halle tijdens de daar verreden ONK blijft maar doorsluimeren en rijden en trainen is sindsdien bijna onmogelijk. Alle doktoren in Belgie lijken met het GP-circus mee te reizen en hier in Nederland lijken de doktoren maar een remedie te hebben : stoppen met crossen. Ons in allerijl opgetrommelde CTI-contact kon geen uitkomst brengen, er was namelijk geen brace die de pijn van de blessure kon wegnemen. De ONK in Gemert was onhaalbaar maar met een goede tape aangelegd door een deskundige zou de kortere MON-wedstrijd misschien net te doen zijn.

Vanmorgen dan met Eddy, Maud en Vince in de trouwe Sprinter naar Horst waar de tweede MON-NK verreden zou worden. Fysio Taco had de enkel en het onderbeen van Vince stevig ingetapet en hopenlijk zou dit genoeg moeten zijn. Herman Buitenhuis had de YZ450F Yamaha er weer superscherp bijgezet, met name de steppen, maar dit was broodnodig want Vince was meteen uitgereden als z’n voet van het stepje zou schieten.

In de training werd er rustig aan gedaan door de gekwetste piloot en werd de voor Vince onbekende baan verkend. De enkel hield zich aardig maar doordat Vince hem wilde ontzien, vooral in linkerbochten, verloor hij toch veel tijd op kanonnen als Robins, Kaal, v Uden, Verhorevoort, Spierings, vd Wetering en Reijnders.

Vince had de eerste NK door z’n blessure niet gereden en moest als laatste oprijden voor de eerste manche. Raar genoeg ging iedereen aan de binnenkant staan en terwijl de tweede rij zich al begon te vullen, waren er nog enkele hekjes over aan de buitenkant. Weliswaar aan de ongunstige kant maar toch aan het hek en met grenzeloos vertrouwen in de super startende Yamaha schoot VOOR het vallen van het hek Vince weg, KOPSTART! Bij de MON wordt er niet geschoven tussen de manches en Vince dook als eerste de dikke kuilen van Horst in. Bij eerste doorkomst lag hij al tweede en het was een dringen van jewelste maar terwijl de kopmannen weliepen, bleef Vince met een man of vijf strijden om de vierde plaats. Robins lag een straatlengte voor, dan v Uden en Kaal en dan Vince, Verhorenvoort, Cox, Spierings, vd Wetering en Toon Verhoeven. Spierings crashte spectaculair en Vince en Verhorenvoort vochten de strijd verder met z’n tweeën uit. Robins won, v Uden werd twee, Kaal drie, Vince vier. De enkel deed toch weer erg pijn maar de kopstart en de adrenaline die werd aangemaakt tijdens de strijd hadden hem erdoor gesleurd.

De tweede manche werd opgereden naar resultaat van de eerste manche, en ook van deze plek pakte Vince weer kopstart!  Robins had weer grote haast en ook Kaal kwam gauw voorbij aan Vince, evenals Verhorenvoort. Toch reden ze niet echt weg bij Vince en halverwege de manche pakte hij Verhorenvoort weer terug en reed naar Kaal toe. De gaten in de baan waren net zo groot als in de eerste manche maar de sporen waren vloeiender waardoor Vince vaker de voetjes op de steppen kon houden en minder tijd verloor. Even zag het er naar uit dat hij Kaal voorbij ging maar meteen daarna schoot zijn voet van het stepje en raakte hij hard de grond, zijn schreeuw kwam boven het motorlawaai uit. Gelukkig was de tijd bijna om en op een toch mooie derde plaats kwam Vince over de finish, achter Robins en Kaal, terwijl Verhorenvoort vierde werd. Totaal werd Robins een, Kaal twee, Vince drie, vUden vier en Verhorenvoort vijf. De enkel had het met veel kunst en vliegwerk gehouden, met dank aan Taco en Niels! Morgen maar weer eens een belletje naar Belgie plegen……

2 Comments

 1. Vince,

  Top dat je weer lekker hebt gereden! En dat op zo’n zware baan. (Gisteren was hij al zwaar, kun je nagaan vandaag met de zijspannen erbij).

  Mooi resultaat. We hopen dat je snel weer van de pijn in de enkel verlost bent. Laat ze maar eens aan het werk gaan in Belgie.

  Groetjes,
  De Engeltjes.

  1
 2. Hallo Vince,

  Ik wist niet dat je geblesseerd was, ik heb genoten van je manier van rijden.
  Met name de 2e manche was ik onder de indruk van de hevige strijd die je voerde met Kaal, jammer dat je hem op het laatst niet voorbij kon steken, het zat er zeker in.
  Robbins is inderdaad een klasse apart.
  Veel succes verder ik blijf je volgen.

  Harry van Beek (de vader van Hansie)

  2

Geef een reactie