Max Engelen wint in Oirschot

Na Horst was het tijd voor Max om orde op zaken te stellen. Zo gezegd zo gedaan!

Dankzij Ries van Brummelen konden we in Horst nog vertrekken. Want een lekke band van de camper zorgde voor oponthoud. Gelukkig wist Ries hier wel raad mee en lag het reservewiel er snel op. Samen met de familie Buitenhuis zetten we koers naar Oirschot. De volgende dag zou Kevin, Tom en Max deelnemen aan de clubwedstrijd.

Het was lekker druk en naast startbewijshouders hadden zich ook veel hobby rijders gemeld. Dit zorgde voor grote snelheidsverschillen op de baan. Alle 85’s reden bij elkaar.

1e Manche:

Mitchel Lammers pakt kopstart en Max zat al snel aan zijn achterwiel.  1 Ronde bekeek Max rustig waar hij ergens zou kunnen inhalen en deed dit vervolgens ook. Mitchel probeerde aan te pikken maar in de haast kwam hij helaas ten val. Jammer want het had nog een mooie strijd kunnen worden. Nu kon Max onbedreigd naar de overwinning rijden. Zelfs de grote wielen mannen kwamen niet in de buurt.

2e Manche:

Een van de jongens met grote wielen pakte kopstart, direct gevolgd door Mitchel Lammers. Max had op de 5e plaats nog twee grote wielen rijders tussen hem en Mitchel. Dat werd werken. Maar Max reed heel gecontroleerd en pakte een voor een de rijders voor hem en kwam al vrij snel aan het achterwiel van Mitchel. Weer kon Max hem met een bekeken inhaalactie voorbij en direct een veilige voorsprong opbouwen. De grote wielen rijder voor hem had in de tussentijd een te grote voorsprong kunnen opbouwen om hem nog in te halen. Snel maar safe rijdend reed Max ook nu weer naar de 1e plaats.

Goeie training voor Max die weer liet zien dat Max erg sterk onderweg is op zijn Buitenhuis Yamaha!

No Comments

Geef een reactie