Een koude dag achter de rug in Joure waar Bastiaan zijn KNMV wedstrijd verreedt.

Het was weer een bijzonder dagje, na een super goede tijdtraining wilde het in de wedstrijd toch niet echt lukken…

Tijdtraining

Bastiaan zat in de 1e (snelle) groep, dit betekende dat de er in de baan nog geen spoortje lag. Want er waren maar 2 klasses voor hem geweest, 50 cc en 65 cc. Dus dit zou misschien best lastig worden!?
Maar Bastiaan had er zin in en ging met volle moed de baan in. Dit merktte we gauw genoeg, want wat ging hij goed!! Toen het bordje met Tijd omhoog ging en ik voor de eerste keer op de computer keek had hij al de snelste tijd gezet! Dit gaven we maar niet aan voordat hij te overmoedig werd, en dus hebben we hem lekker door laten knallen. Hij zaktte per ronde steeds een plekje naar beneden,  maar zette toch een mooie 7e tijd neer!

1e manche

Een slechte start, en dat op zo’n baan als dit maakte het erg moeilijk om in te halen. Maar de 2e ronde kwam hij al als 10e door. Dit hield hij lekker vol, maar na zo’n 10 minuten remde hij hem dood en moest hij ongeveer 10 man voorbij alten gaan! Stom stom stom, maarja wij hebben makkelijk praten langs de baan! Hij begon zijn 2e inhaal race en dat luktte hem aardig, hij werd afgevlagt op een 13e plek.

2e manche

Weer een slechte start, rond de 20e plek kwam hij door. Dit betekende dat hij weer als een gek moest inhalen.. Helaas kwam het er niet uit! Hij reed veel te wild, reed zijn bochten niet vloeiend en zo waren er nog meer kleine foutjes waardoor hij niet verder kwam dan een 16e plek! Hij kwam helemaal kapot de baan uit, hij had zichzelf (onnodig) helemaal leeg gereden. Totaal van de dag was hij 13e.

Zelf was Bastiaan niet tevreden, dat is ook wel goed dat hij dat zelf inziet! Als je zo’n goede tijd rijdt en dan deze uitslagen hebt, tja dan valt dat best tegen. Maar ach, niet getreurd… We vergeten deze dag en gaan ons weer voorbereiden op koningendag waar we in Lierop te vinden zijn!

No Comments

Geef een reactie