Max Engelen rijdt sterk tussen de grote wielen MON Zijtaart

Bijna 40 rijders op grote wielen. 1 op kleine wielen… Max moest flink aan de bak!We moesten eerst maar eens kijken of Max wel kon rijden, want hij had nog veel last van zijn brandwond van Westerbork. Max wou het toch graag proberen dus stonden we aan de start van de MON 85cc grote wielen in Zijtaart, waar een fraaie tijdelijke baan was aangelegd op een maisveld.

1e Manche:

Ondanks dat Max een heel slecht plekje had aan het hek, kon hij toch rond een 7e plaats aan de wedstrijd beginnen. Super. De baan was zwaar en Max was flink in het nadeel met zijn kleine wielen.  Maar hij deed erg goed mee en hij streed flink voor een goede plek. Na een sterk gereden wedstrijd werd hij als 6e afgevlagd.

2e Manche:

Nu wel een mooie plek aan het hek. Dus een betere start? Nee, helaas had een plek die nogal zacht was en kwam niet goed weg. In een poging veel plaatsen goed te maken in de tweede bocht, komt hij in een diep spoor ten val. Max moest  achteraan weer beginnen. Maar hij reed een prachtige inhaalrace waarbij hij verrassend met sommige rijders veel moeite had en anderen juist heel snel voorbij was. Uiteindelijk reed hij toch nog terug naar een prima 7e plaats.

Totaal van de dag 6e.  Volgende week staat het fraaie Horst op het programma.

No Comments

Geef een reactie