Weer mancheoverwinning MX2 Jeugd MON voor Tom Engelen

Een sterk gereden race leverde weer een fraaie overwinning op voor Tom in Zijtaart,Tom vindt het altijd weer leuk om een wedstrijdje mee te rijden bij de MON. Daarom reisden we af naar het Brabantse Zijtaart, waar een mooie tijdelijke baan was neergelegd op een maisveld.

1e Manche: Doordat de MON de rijders voor het oprijden naar het starthek opstelt op basis van de tussenstand in MON kampioenschap en wij de eerste wedstrijd niet hadden meegereden, mocht Tom pas als 43e oprijden naar het starthek. Tweede rij dus. Tom had een plannetje om toch goed bij de start erbij te zitten. Toen het hek viel werd dit plannetje echter flink verstoort door een paar rijders die voor hem ten val kwamen en Tom hun niet meer kon ontwijken. Hierdoor moest hij zelf van de motor en kon hij pas als laatste aan de wedstrijd beginnen. Lekker, op zo’n smal baantje waar inhalen erg lastig is. Toch rijdt Tom heel sterk en zonder al te grote risico’s snel weer terug naar de top 10. Maar toen werd het steeds lastiger om rijders in te halen. Vooral Arjen Heijne, rijdend op de 6e plaats, bood veel tegenstand. Tom moest alles op alles zetten en wel flinke risico’s nemen om Arjen in te halen. Hij werd hierdoor flink opgehouden en zag zo de kopmannen verder weglopen. Toen hij Arjen eindelijk voorbij was liep hij snel weer in op de rijders voor hem. Helaas duurde de wedstrijd niet lang genoeg, maar moest hij genoegen nemen met een 4e plaats.

2e Manche:

De start was veel beter maar niet wat we van Tom gewend zijn. Als 8e kwam hij uit de eerste bocht en de hele top van de eerste manche zat allemaal voor hem. Hij moest dus weer flink aan de bak. Toch werd rijder voor rijder ingehaald en al vrij snel lag hij op de 2e plaats. De eerste man liet weinig ruimte en Tom keek een paar ronden hoe hij er voorbij kon. Toen echter deze rijder in een bocht plotseling op zijn rem ging voor een achterblijver, kon Tom hem niet meer ontwijken waardoor beide rijders met elkaar in aanraking kwamen. Tom kon nog net zijn evenwicht bewaren en zo de kop overnemen. Hij moest nog een aantal ronden voorzichtig tussen de achterblijvers doorrijden maar kon met een voorsprong van zo’n 2o seconden deze manche winnend afsluiten.

Erg jammer was het dat er na afloop van de manche door wat misverstanden de gemoederen rondom Tom hoog opliepen. Duidelijk was dat Tom geen enkele blaam trof bij het race incident, waarbij Tom de kop kon overnemen.

Tom werd in totaal nog 2e van de dag.

No Comments

Geef een reactie