Tom klaar na tijdtraining op Westerbork

Wat een weer. Het bleef maar regenen. Zelfs een van de beste waterverwerkende banen van Nederland kon dit niet aan.

Toch besloot de KNMV om de wedstrijd ’s ochtends gewoon te laten beginnen. Maar de baan viel voor de tijdtraining nog wel mee.

Tijdtraining:
Tom mocht weer als eerste oprijden en ging gelijk goed rond. Zo snel eigenlijk dat hij hierdoor al in de tweede ronde allerlei achterblijvers tegenkwam. In de derde ronde, vlak voor de eerste ronde van de kwalificatie zou beginnen, maakte een achterblijver een rare beweging en Tom remde zijn motor dood. Starten lukte niet zo heel snel omdat Tom erg gehaast was. Rond een 7de plek achter teammaatje Bastiaan kon Tom weer beginnen. Hierdoor konden ze zich weer mooi aan elkaar optrekken. Er werd lekker doorgereden en een mooie 3e tijd neer gezet. De ronden daarna werd het rijden door de blubber en de vele langzamere rijders erg lastig en Tom moest het bij de 3e tijd laten.

Hoewel Tom zich erg verheugd had op Westerbork was hij toch blij dat het werd afgelast na de ravage bij de 85cc kleine wielen. Tom heeft de strandrace gereden maar daar was nog veel beter te rijden dan in Westerbork. Dus na de tijdtraining ging de MX2 weer onverrichter zake naar huis toe.

Geen wijzigingen dus in de stand en Tom blijft op een 2e plaats staan in het Nederlands Kampioenschap. (Met de meeste bruto punten).

De volgende week gaan we het weer proberen in Joure.

No Comments

Geef een reactie