Geen resultaat voor 85cc kl. wielen in Westerbork

Max had zich erg verheugd op Westerbork. Deze baan ligt Max gewoon erg goed. Maar die regen…

Gisteravond was het al begonnen met regenen. De baan lag er gisteren al niet erg droog bij, maar de hele nacht nog een bak met water er over heen was toch wel erg veel van het goede. Toch lag ’s ochtends de baan er nog best redelijk bij. Max was bang dat ze hem zouden aflassen maar gelukkig werd besloten om gewoon van start te gaan.

Tijdtraining:

De baan was zwaar maar Max voelde zich duidelijk als een vis in het water. Sven kon Max de eerste ronde nog even bijhouden maar toen was het ook gebeurd. Max reed ver weg bij het hele veld en reed heel strak. Achterblijvers stonden stil in vergelijking tot Max. Al direct zette Max de snelste tijd neer. Max reed heel constant verder. Niemand kwam zelfs in de buurt van de snelste tijd. Met een voorsprong van meer dan 3 seconden op nummer 2 en meer dan 8 seconden op nummer 3 beloofde dit heel veel voor de wedstrijd.

Manche 1:

Het had bijna¬†onophoudelijk¬†geregend sinds de tijdtraining en de baan was hierdoor veranderd in een sompig moeras. Dit was geen baan meer. We konden het dan ook niet geloven dat de KNMV toch de 85cc kleine wielen van start wou laten gaan. Maar toch ging het echt gebeuren. Ongelofelijk. Zo’n baan is echt onverantwoord. Maar ja dan maar voor de punten.

Max kwam direct bij de start al vast te zitten. Hierdoor werd hij ingesloten en kon hij geen kopstart pakken. Als 5e ging hij door de eerste bocht. Op de eerste bult viel een rijder voor hem. Max kon de rijder zelf net nog ontwijken, maar de motor niet meer. Vol dook hij er bovenop. Het hele veld kwam voorbij en Max kon achteraan beginnen. Maar het was bijna geen doen. Overal lagen gevallen rijders. Max kon ze vaak maar net ontwijken. Maar ook Max ging nog een keer onderuit. Hij viel heel ongelukkig en verbrandde de onderkant van zijn bovenarm. Het shirt was gewoon weggesmolten en zat in zijn huid gebrand. Met veel pijn reed Max verder. Wat een puinhoop op de baan. Overal begonnen rijders om bulten heen te rijden. Linten waren er niet meer op veel plaatsen en er was niets wat ze tegenhield. Sommige rijders vielen en gingen gewoon een stuk verder weer de baan in. Het was een complete chaos. Dit kon echt niet. Ook Max kon soms niet over de schansen heen omdat deze vol lagen met gevallen rijders. Maar Max reed verder stevig door en kwam toch nog op een hele mooie 4e plaats binnen!!!

Na afloop ging Max direct door naar de EHBO om zich te laten behandelen voor zijn brandwond. Deze werd daar prima behandeld maar Max moest voor verdere behandeling toch direct door naar het ziekenhuis. Hier werd inderdaad een flinke 2e en zelfs 3e graads brandwond geconstateerd. Wederom werd het behandeld. A.s. woensdag moet hij weer terug voor verdere behandeling. We zullen moeten afwachten hoe de genezing verder gaat. Gelukkig heeft Max de volgende 2 weken geen KNMV wedstrijd.

Heel terecht werd na afloop van de manche direct besloten te stoppen met deze wedstrijd. Belangrijker nog was dat besloten werd van deze manche ook de uitslag, die volstrekt onbetrouwbaar was door de chaos, te schrappen. Ook al was deze manche wel tellend geweest, was Max ook gewoon aan de leiding gebleven van het Nederlands Kampioenschap. Maar nu verandert er helemaal niets en behoudt Max zijn voorsprong in de stand voor het NK.

2 Comments

 1. Hoi Max,
  Hoe gaat het met je arm,heb je veel pijn?Hoop voor je op een spoedig herstel om in Lierop weer aan de start te staan.Laat je maar lekker verwennen door moeders daar zijn mama’s toch voor.He Max heel veel beterschap gewenst van de Fam. de Vries uit Roden

  1
 2. Hoi Max,

  Hoe is het gisteren afgelopen in het ziekenhuis?Laat even wat van je horen!!

  Groet Dani

  2

Geef een reactie