ONK Halle met pech voor Vince

De tweede ONK werd verreden in Halle. De afgelopen dagen was er veel water gevallen maar de baan was zeer goed te rijden. De natte plekken waren er grotendeels af geschoven en er was veel droog zand opgebracht. Tijdens de training kon Vince z’n draai niet vinden, hij vond de motor glijden en kreeg geen vertrouwen. Dit resulteerde in een 24e trainingstijd, niet slecht in een veld met GP-toppers als de Reuver, de Dijcker, Strijbos en Verhoeven, maar Vince baalde ervan.

Bij de start van de eerste manche drukte Vince goed door en net buiten de top 20 begon hij aan de wedstrijd. Langzaam maar zeker reed hij zich de top 20 binnen en de eerste ONK punten (alleen de eerste 20 rijders krijgen punten) leken eraan te komen. Helaas raakte in een gevecht met de rus Bobrishev beide rijders elkaar in de lucht, en Vince kon maar net op de been blijven. Bij deze botsing was de radiatorkap losgerukt waardoor Vince z’n been niet meer kon uitsteken.  Door de loshangende kap bleef zijn voet toen ook nog eens ergens achter hangen en bezeerde hij zijn enkel. Vince kwam de baan uit en meteen werd de enkel gekoeld.  De tweede manche werd er nog wel gestart maar kon Vince niet op de enkel staan en springen, dus bij eerste doorkomst kwam hij eruit.

No Comments

Geef een reactie