Volle winst voor Max Engelen bij KNMV op SALZ

Een thuiswedstrijd maakt het er niet altijd makkelijker op. De druk was heel voelbaar.

De vrijwilligers van MSV SALZ hadden een wonder verricht. Vorige week was de baan nog een grote blubberzooi en vandaag was hij bijna buitenlands hard. Maar helaas had Max gehoopt op wat zwaardere omstandigheden omdat tijdens clubwedstrijden de baan er ook altijd zwaarder bij ligt en dan kan Max de baan met zijn ogen dicht bijna vol gas rijden. Maar de baan was nu heel erg anders dan Max gewend was. Weg thuisvoordeel!!! Dit zou al snel blijken.

Tijdtraining:

Max mocht als 2e achter Sven oprijden. Maar Max vond al snel dat hij de weg moest wijzen en ging aan de slag om Sven in te halen. Maar omdat de baan zo anders was als anders maakt hij een enorme stomme fout en gaat er heel hard af waarbij hij vele meters door de lucht wordt gelanceerd en de motor flinke klappen maakt. Gelukkig is er snel hulp en staat Max zelf snel weer op en dat na zo’n enorme klapper. De motor was er echter erger aan toe. Het achterframe was krom en de demper was helemaal verbogen. Dit werd even provisorisch recht gebogen maar Max kwam toch de pits binnenrijden. Marcel Hartman had al snel in de gaten wat er aan de hand was en kon de demper verder recht buigen waardoor Max zijn weg weer kon vervolgen. De tijdtraining was al lang begonnen en Max moest in korte tijd nog op jacht naar een snelle tijd. Het was echter duidelijk dat hij flink van slag was. Max kwam niet verder dan een 6e tijd.

Max Engelen Buitenhuis Racing

Manche 1:

Max baalde natuurlijk flink van de tijdtraining en vooral van zijn domme actie. Dit wilde hij perse goedmaken. Na het draaien van het bordje 5 bleef het hek lang staan. Max bleef echter geconcentreerd en toen het alsnog viel, was hij met zijn snelle Buitenhuis Yamaha 85 als eerste weg en pakte direct afstand tot de rest van het veld. Maar Max had toch nog de actie in zijn achterhoofd van de tijdtraining en reed voorzichtig. Hierdoor kon Sven aansluiting vinden bij Max en begon flink aan te dringen. Even moest Max Sven voorlaten maar hij kon direct zijn plaats weer terugpakken. Sven moest alles op alles zetten en maakte hierdoor een foutje waardoor Max onbedreigd naar de overwinning kon rijden.

Max Engelen Buitenhuis Racing

Manche 2:

Tja, nu moest het weer gebeuren… Dat zou wel niet lukken. De druk was echter weg want hij had het al laten zien. Helaas was de start niet vlekkeloos en ging hij bijna tegen de grond voor de eerste bocht toen hij hard van achter werd aangereden. Hij kon nog net zijn motor rechthouden en kon toch nog als 5e aan de wedstrijd beginnen. Sven had kopstart en was al een flink stuk weg. ┬áMax moest er eerst flink tegenaan. Vooral Carsten Goedegebure op de 2e plaats bood goed tegenstand en hield Max meer dan een ronde achter zich. Op een recht stuk kon Max de kracht van zijn Buitenhuis Yamaha benutten en kon hij er voorbij rijden. Nu op jacht naar de kopman. Binnen een ronde had Max hem te pakken en was er ook gelijk voorbij. Whaw Max was echt ontketend! Het tempo werd flink opgevoerd en met Sven aan zijn achterwiel werd er ontzettend hard gereden. De rondetijden die werden neergezet waren net zo snel als rond de 20e plaats bij de MX2! Max zat er goed op en Sven moest weer alles op alles zetten om een aanval te wagen. Maar ook nu ging het weer fout voor Sven. Max kon daarna het tempo weer laten zakken en onbedreigd naar de overwinning rijden met een voorsprong van meer dan 10 seconden. Super! De eerste keer dat Max 2 manche overwinningen op 1 dag haalt bij de KNMV.

Max Engelen Buitenhuis Racing

Totaal van de dag: 1e !!!

Max pakt hierdoor weer de leiding in de stand van het Nederlands Kampioenschap.

Volgende week zondag staat het fraaie Westerbork op het programma. Maar eerst zaterdag nog even bij de MON hoge wielen een wedstrijdje rijden in Well.

One Comment

  1. Max proficiat wat heb je weer goed gereden.
    Wij zijn supper trots op je knuffels en tot maandag.
    doeiiiiiiiii xxxxxxxxxxxx

    1

Geef een reactie