Valpartij voor Max Engelen tijdens MON Boekel

Na de prima 3e plek in de eerste manche wist Max dat er zeker nog meer in zat in de 2e manche…

Nadat we de vorige week al tijdens de KNMV wedstrijd van deze mooie baan hadden mogen genieten, konden we vandaag opnieuw in Boekel aantreden. De baan was iets natter dan de vorige week maar helaas was de baan ook veranderd waardoor hij een stuk makkelijker werd.

Een nieuwe ketting en nieuwe tandwielen. zorgden samen met een iets scheve stand van het wiel ervoor dat nog in de eerste ronde van de training de ketting eraf liep. Max bedacht zich geen moment en rende direct naar de camper om de reserve motor te pakken. Maar de training was vrij kort en zo kon hij nog maar iets meer dan een rondje trainen. Gelukkig is er toch geen tijdtraining bij de MON.

1e Manche:

Doordat de wedstrijden nog niet tellen voor het kampioenschap, moest er geloot worden voor een plaats aan het starthek. Max deed zelf een poging om een goed nummertje uit de zak te halen: Ja hoor nummer 49!!! Als allerlaatste mocht hij een plek kiezen aan het hek. Er zat niks anders op dan een plek in de modder. Max kwam moeilijk weg met de start en moest direct aan een inhaalrace beginnen. Door de drukte had hij even de tijd nodig maar binnen twee ronden reed hij al op de 2e plaats. Er ontstond een mooie strijd met Nino Dekker die Max goed kon volgen. Ronden lang kon Max Nino achter zich houden maar in een van de laatste ronden moest hij hem toch voorbij laten. Maar Max gaf niet op en bleef proberen druk te zetten. In de laatste ronde ging het nog even fout maar de voorsprong op de 4e man was zo groot dat hij zich dit makkelijk kon permitteren. Met zijn Buitenhuis Yamaha 85cc kleine wielen kon Max toch weer prima partij bieden tussen alle grote wielen rijders. Zo kwam Max als 3e over de finish.

2e Manche:

Het vele inhalen in het begin van de 1e manche had veel energie gekost waardoor de snelheid later iets lager lag. Max mocht nu als 3e oprijden naar het starthek en kon zo een veel betere plek kiezen. Max was dan ook goed weg met de start. De kracht van de Buitenhuis Yamaha kleine wielen zorgde ervoor dat hij als een van de eerste drie door de bocht ging. ¬†Al snel begon de strijd voor de koppositie. In een poging snel binnendoor in te halen gleed hij weg en kwam even ten val. Doordat dit net in de eerste ronde gebeurde kwamen veel rijders hem voorbij. Hierdoor moest hij rond de 18e plaats verder. Maar een halve ronde later reed hij al weer op de 9e plaats. Maar met inhalen nam Max veel risico’s. In een poging weer een rijder in te halen ging Max heel hard buitenom, maar hier lag alleen maar blubber en Max werd hard van zijn motor af gelanceerd. Max bleef vervolgens stil liggen. Hij dacht dat hij weer zijn knie had gebroken zo’n pijn deed het. Gelukkig bleek dit even later niet het geval te zijn, maar het deed wel erg veel pijn. Max heeft de manche verder niet uitgereden.

Al met al een zeer leerzame wedstrijd tussen de grote wielen in Boekel. Jammer dat het zo gelopen is in de tweede manche, maar de schade aan zijn knie lijkt beperkt.  Morgen staat Alphen KNMV op het programma.

One Comment

  1. hoi Max hoe gaat het met je knie?Nu Alphen niet door ging kan je knie de rust krijgen die het nodig heeft.Ik zie je in Leusden.groet Dani

    1

Geef een reactie