Tom Engelen wint MX2 Jeugd MON Boekel

Ook winst bij de MON! Na de KNMV was dit keer de MON aan de beurt.

De verwachtingen waren hoog voor Tom. De vorige week won hij hier nog een manche bij de MX2 Jeugd KNMV. Dus het zou allemaal geen probleem mogen zijn bij de MON. Maar ook hier zijn er geduchte tegenstanders en waar Tom het ook moet hebben van zijn sterke conditie is deze hier minder belangrijk omdat de wedstrijd veel korter duurt dan bij de KNMV. Daarnaast was de baan ten opzichte van de vorige week veel makkelijker gemaakt waardoor iedereen wel goed uit de voeten zou kunnen.

1e Manche:

Tom moest een lootje trekken en had een slecht nummer: 33. ┬áDit was niet best want nu moest hij proberen weg te komen uit een modderig stuk. Toch nog een best redelijke start. Als 4e door de tweede bocht. Tom wou snel op weg naar de kopman, maar op weg naar de 3e plaats ging het al direct mis. Hij schoot onderuit en hele veld ging hem voorbij. Net als twee weken geleden bij de MON kon Tom weer aan een inhaal race beginnen. Dit valt niet mee met zo’n 40 rijders die niet allemaal even lijnvast zijn… Maar Tom had natuurlijk weer haast en kwam na een ronde al weer op de 18e plaats door. Maar nog steeds veel rijders te gaan. In de tweede ronde kwam hij als 11e door, maar hij was in deze ronde zelfs nog even van de motor geweest. De volgende ronde zat hij al aan het achterwiel van teammaatje Bastiaan en Arjen Heijne op de 5de en 6e plaats. Dit was nog even lastig. In de tussentijd hadden de 1e en 2e man al flink aan hun voorsprong gewerkt en lagen nog bijna een halve baan voor op Tom. Niemand die dacht dat hij daar nog in de buurt zou kunnen komen. Maar Tom schroefde het tempo nog even verder op waar duidelijk aan de kop het tempo zakte. De derde man werd gepakt en Tom ging op jacht naar voren. De tweede man kwam in zicht en Tom reed er snel naar toe. De kopman reed hier maar iets voor. Het bord voor de laatste ronde werd al gegeven. (Veel te snel…). Tom ging de tweede man voorbij en zat op de finish aan het achterwiel van de kopman. Net niet dus! Maar wel een mooie 2e plaats.

2e Manche:

Tom wist nu dat hij op deze baan het snelste was maar een goede start was wel belangrijk. Nu mocht hij zijn eigen plek aan het hek zoeken en kon zijn favoriete plekje pakkenn naast het hokje. Nu moest de sterke Buitenhuis Yamaha weer laten zien wat hij waard was. Als hij niet snel genoeg weg zou zijn zou hij worden opgesloten door het hele veld. Tom was goed weg en de Buitenhuis Yamaha 250 deed zijn werk! Ja hoor. Kopstart!!! Nu geen fouten maken. Tom begon beheerst en bouwde de race mooi op. Eigenlijk werd hij geen moment echt bedreigd en na vier ronden begon hij echt afstand te nemen van de rest van het veld. Al snel kwam hij in de achterblijvers en nu moest hij het hoofd koel houden. Dit deed hij prima en liep zelfs nog verder weg. In de laatste ronde kwam hij tussen een hele grote groep terecht en moest duidelijk rustig rijden. Geen probleem want de voorsprong op de 2e man was bijna een halve baan! Dit was een hele fraaie afgetekende overwinning.

Totaal van de dag: 1e

Volgende week geen MON maar dan staat KNMV bij SALZ op het programma.

No Comments

Geef een reactie