Manche overwinning Tom Engelen KNMV Boekel

Tom liet direct zien dat hij conditioneel sterk is en zijn Buitenhuis Yamaha prima beheersbare power geeft. Hierdoor zat er weer een goed resultaat in voor Tom!

Het is al weer 3 jaar geleden dat Tom in Boekel zijn eerste KNMV wedstrijd reed. Daarna nooit meer in Boekel geweest, maar de herinnering aan de allereerste KNMV wedstrijd was nog prima. Hij zou nu zeker lekker zwaar worden met de MX1 en MX3 mannen erbij. Heerlijk, hier houdt Tom van! Tom had er veel zin in en de Buitenhuis Yamaha stond er weer helemaal klaar voor.

Tijdtraining:

Tom mocht als eerste oprijden! Op zich al een hele nieuwe ervaring. Maar achter hem hadden ze veel haast en in de eerste bocht was hij al ingehaald. Geen punt. De baan was nog erg vlak en zou nog niet lijken op hoe hij er in de wedstrijd uit zou zien. Toch zette hij hij flink aan en wist al snel een goede tijd neer te zetten. Lange tijd goed voor een 2e tijd maar in de laatste ronde werd er toch nog door een andere deelnemer een snellere tijd neergezet. Maar Tom was zeker tevreden met de 3e tijd.

BoekelKNMV14maart2010d

Eerste Manche:

Na een goede start en een goede eerste bocht wil Tom de 2e bocht lekker buitenom nemen, maar hier lag een grote berg los zand, waardoor zijn snelheid even flink omlaag werd gebracht. Jammer, want hierdoor kwamen een flink aantal rijders hem weer binnendoor voorbij. Deze moesten weer worden ingehaald en dit nam aardig wat tijd in beslag. Na de 2e ronde lag Tom echter al 4e achter zijn maatje Bobby Zundorf. Maar Bobby is een taaie met veel top en internationale ervaring. Die ben je niet zo maar voorbij. Een paar ronden lang is Tom op zoek naar die ene kans om hem in te halen. Eindelijk lukt dit gelukkig, maar Bobby gaf niet zo maar op en wil direct de plek weer terugpakken. Hierdoor gaan ze er bijna allebei vanaf. Gelukkig net niet en kan Tom ook zijn 3e plek houden. Tom rijdt vervolgens hard weg en gaat op zoek naar nr. 2. Chris van der Pol. Nog voordat hij hem heeft ingehaald rijdt hij voorbij aan de nr. 1 die een foutje had gemaakt. Hierdoor schuift Tom door naar de 2e plaats. Tom twijfelt niet lang en pakt de koppositie over van Chris. In de laatste ronde komt Tom in heel druk verkeer van achterblijvers terecht. Daardoor gaat het alsnog twee keer bijna fout en komt Chris weer heel dicht aan zijn achterwiel. Tot aan de finish blijft het spannend maar dan is Tom zijn eerste manche overwinning bij de KNMV een feit. Het bewijs dat hij echt sterk is vooruitgegaan en ook in dit sterke deelnemersveld kan winnen!

Tweede Manche:

Dit wilde Tom best nog wel een keer! Zijn zelfvertrouwen was nu goed. Dit was ook te zien bij de start waardoor hij al in de eerste ronde op een derde plaats doorkomt. Maar bij een inhaalpoging op de tweede man moest hij een andere lijn nemen en dit bleek een hele verkeerde lijn waardoor Tom ten val komt. Een hele meute rijders gaat hem voorbij en hij kan pas op een 14e plaats de wedstrijd vervolgen. Hij zet alles op alles en rijdt plek voor plek weer naar voren. Hierbij soms veel risico’s nemend maar gelukkig loopt dit allemaal goed af. Hij rijdt zo in een paar ronden weer naar de derde plaats! Maar hij heeft te veel gegeven en is naar drie kwart van de wedstrijd helemaal leeg. Hij rijdt vervolgens op een lager tempo door, waardoor een van de deelnemers hem weer terug kan inhalen. Tom heeft geen kracht genoeg meer om de tegenaanval in te zetten en moet genoegen nemen met een 4e plaats.

Totaal van de dag: 2e. Hij heeft wederom laten zien dat hij goed in vorm begint te komen. Tom gaat hierdoor ook naar de tweede plaats in de stand voor het Nederlands Kampioenschap MX2 Jeugd. (Eerste volgens bruto aantal punten…)

De volgende wedstrijd voor de KNMV vindt plaats op zijn thuiscircuit op de Leusderhei op 27 maart! Hier heeft Tom echt veel zin in. Volgende week rijdt Tom wederom in Boekel maar dan voor de MON.

No Comments

Geef een reactie