2e Plaats KNMV Boekel voor Max Engelen

De Nederlands Kampioen van vorig jaar kwam eens een wedstrijdje meerijden. Leuk voor de wedstrijd. Maar Bas Vaessen bleek toch nog net te sterk voor Max!

De eerste KNMV wedstrijd voor Max was in Boekel drie jaar geleden. Toen werd hij gelijk 4e bij de 65cc hoge wielen. Dus Max had hier nog een prima herinnering aan. Vorige week had hij al laten zien dat hij veel zin heeft in dit seizoen.

Tijdtraining:

Max mocht voor het eerst als eerste oprijden. Hij vond het dan ook erg leuk dat hij werd gevraagd om eerst de baan even alleen te verkennen om te kijken of alle vlaggers op hun plek stonden. Hierdoor mocht hij twee ronden alleen over de baan de rijden. Daarna ging het gelijk los. Samen met Sven gingen ze direct flink te keer. In het vrije gedeelte was Max veruit het snelst. Tijdens de officiele tijdtraining was hij ook lang de snelste maar in de laatste ronde zette Bas Vaessen nog even een super tijd neer, die veel sneller was dan die van Max. Maar toch een tweede tijd voor Max achter Bas.

BoekelKNMV14maart2010c

Eerste Manche:

Max was niet goed weg over het hek en moest in de remmen voor andere deelnemers die hem in de weg reden. Als 15e kon hij na de eerste bocht aan de wedstrijd beginnen. Door de drukte was het lastig inhalen. Na twee ronden reed Max al op de 4e plaats maar hij kwam achter Harrie Basten terecht die de derde plek ook wel een hele mooie plek vond. Max moest ronden lang in het zand van Harrie rijden en kon maar geen gaatje vinden. Gelukkig lukte het eindelijk toch. Max nam gelijk flink afstand en het was duidelijk dat hij flink was opgehouden. Sven en Bas waren inmiddels al flink weg gelopen. Max kon wel nog flink naar hun toerijden, mede doordat zowel Bas als Sven even een foutje maakten. Maar net toen hij hun in zicht had was er de finish al. Max moest genoegen nemen met een 3e plaats.

Tweede manche:

Max had een prima start en reed erg sterk waardoor hij na twee ronden al als leider doorkwam. Alleen Bas kon hem volgen. Maar Max gaf geen krimp en behield zijn voorsprong. Dit hield hij erg lang vol. Samen met Bas rijden ze ver weg van de rest van het veld. Dan, op het moment dat het bordje van “2” ronden gedraaid wordt, slaat zijn voorwiel weg en komt hij vlak voor de jury flink ten val. Snel staat hij weer op en raapt hij zijn motor op. Dit kost natuurlijk tijd. Op het moment dat hij zijn motor weer start komt Bas voorbij. Max gaat er nog achteraan maar kan Bas niet meer inhalen. Dus het sterke rijden wordt “slechts” beloond met een 2e plaats.

Totaal van de dag: 2e. Max gaat hierdoor ook naar de tweede plaats in de stand voor het Nederlands Kampioenschap 85cc kl. wielen met 5 punten achterstand. (Eerste volgens bruto aantal punten…)

De volgende wedstrijd voor de KNMV is volgende week  zondag in Alphen. Op zaterdag rijdt Max weer met de grote wielen mee bij de MON (weer in Boekel!).

No Comments

Geef een reactie