Overwinning KNMV MX2 Jeugd in Budel voor Tom Engelen

Een hele snelle Buitenhuis Yamaha 250 en een zeer sterke Tom Engelen zorgden voor een super overwinning.

Bij een eerste wedstrijd van het seizoen is het altijd moeilijk in te schatten waar je staat. Tom had de afgelopen weken laten zien dat hij op de goede weg terug is van zijn blessure waardoor hij het vijf maanden zonder motor en training moest stellen. Bijna alle concurrenten van vorig seizoen hebben de overstap gemaakt naar de Nationalen van de KNMV. Kat in het bakkie??? Tom dacht hier geen moment aan en wist dat er veel sterke rijders vanuit de 85cc overkwamen en dat er anderen sterk uit het winterseizoen zouden komen. Maar toch… Hoe zal het gaan? Budel zou het leren en dat gelijk op een loodzware baan.

Tijdtraining: De baan was nog steeds aardig hard bevroren op de meeste plaatsen maar op sommige plaatsen op drassig. Hierdoor was de baan best link. Tom had er echter zo’n zin in dat hij in de tweede ronde goed gas gaf. Hij reed al snel aan de leiding maar hierdoor was hij net de pieneut, doordat de echte tijdtraining precies na hem werd gestart… In de eerste ronde van de tijdtraining gaat het ook nog eens flink fout. Een bevroren gedeelte zorgt ervoor dat Tom van zijn motor af wordt gelanceerd. De tijd tikt echter. Tom zit er na een tijdje weer op en gaat op zoek naar een goede tijd. Verder dan een zesde tijd komt Tom echter niet meer.

Eerste Manche:

Bij de start wordt hij ingesloten waardoor hij niet bij de eerste 12 doorkomt uit de eerste bocht. Jammer maar nu weet hij het hoofd koel te houden. Plekje voor plekje rijdt hij naar voren. Zo komt hij op plaats 3 aan en het lijkt dat er niet meer in zit. Maar door aanwijzingen vanaf de zijlijn wordt hij toch op pad gestuurd om de 2e man te pakken. Tom rijdt er hard naar toe en er ontstaat in de laatste ronde nog een mooie strijd die pas vlak voor de finish in het voordeel van Tom wordt beslist. Hierdoor pakt hij fraai de 2e plaats.

Tweede Manche:

Tom had veel vertrouwen gekregen door de eerste manche. Maar de start was wederom niet super en hij kwam weer rond de 15e plaats uit de eerste bocht. Maar nu had hij veel minder tijd nodig om naar voren te rijden dan tijdens de eerste manche. Al snel komt hij als 3e door en rijdt zelfs naar de 2e man toe. Hij voerde de druk steeds meer op, waardoor de 2e man een foutje maakt en buiten de baan terecht komt. Nu volhouden. Maar ook bij Tom sloeg de vermoeidheid van een zwaar weekend toe. Hierdoor moest hij nog twee plaatsen prijsgeven. Hij komt als 4e moe maar voldaan over de finish.

Doordat niemand behalve Tom er in was geslaagd om twee keer goed in de top vijf te eindigen, was Tom degene die veruit de meeste punten had voor de dagoverwinning!!! Wie had dat verwacht? Een hele mooie beloning voor Tom die eigenlijk nog steeds aan het herstel na zijn blessure aan het werken is. Dankzij een geweldige begeleiding van fysiotherapeut Raymon Harzevoort is het herstel echter heel goed verlopen. De juiste combinatie tussen Buitenhuis Yamaha en Tom bracht hem gewoon aan de leiding in de tussenstand voor het Nederlands Kampioenschap. Nog 20 wedstrijden te gaan…

Aanstaande zaterdag al direct weer in Boekel. We zullen zien of Tom dit nog eens kan herhalen.

One Comment

  1. Wat een topweekend! Dat moet goed voelen.. Ik zit er hier zelfs gewoon van te glunderen!!!

    1

Geef een reactie