MON Berghem Vince Riechers

Een heerlijk voorjaarszonnetje, maar het was ijskoud en er stond een snijdende wind. Vince was de hele week behoorlijk ziek geweest en lag als een junkie met z’n neusspray als een dood vogeltje achterin de bus op weg naar Berghem… 

Eerste manche
De baan was knalhard bevroren en voor de training werd voor een noppenband gekozen. Vandaag had Vince meer geluk met nummertjes trekken, nummer 5 kwam uit de hoge hoed ( al moet je geluk soms afdwingen). Goed weg bij de start, maar de vraag voor ons was of hij het vol zou kunnen houden. Al snel nam Vince de koppositie over en sloeg een gaatje naar tweede man Rob van Uden. In de deels nog bevroren baan waren mede door de quads en zijspannen verraderlijke sporen gekomen en in een van deze ging Vince onderuit. Van een zevende plaats begon hij toch weer met volle moed aan z’n inhaalrace. Op de finishlijn zat hij dan weer aan het achterwiel van van Uden terwijl Erwin Robins al als eerste was afgevlagd.

Tweede manche
De tweede manche begon met een superstart voor Vince, als tweede door de eerste bocht maar een bocht later al op kop. Ook nu zag het er wat gehaast uit en al trok hij een mooi gaatje, het foutje zag je aankomen. De baan was al een stuk meer los gereden maar overal zaten nog ijsplaten onder het losse zand, Vince ging weer onderuit en in z’n haast om aansluiting te behouden deed hij dat nog een keer. Dit keer was de achterstand te groot en meer dan een zesde plaats zat er niet meer in voor hem. Totaal was Erwin Robins eerste en Rob van Uden tweede, Vince was dan nog de derde op het podium. Het starten gaat goed, het rijden gaat goed, alleen dat vallen moet hij achterwege laten…

No Comments

Geef een reactie