Max Engelen wint 1e KNMV 2010 in Budel

De eerste wedstrijd gelijk winnen had Max niet durven dromen! Maar de Buitenhuis Yamaha was super geprepareerd en Max had er erg veel zin in.

Twee weken geleden leek het nog alsof Max het seizoen 2o1o wel kon vergeten. Gelukkig heeft hij de afgelopen twee weken erg veel baat gehad van zijn medicijnen. Het feit dat hij nu toch aan de start kon staan motiveerde Max des te meer om ook een goed resultaat neer te zetten. Het feit dat hij een grote achterstand heeft met zijn conditie hinderde hem niet hierbij…

Tijdtraining: Max moest even wennen aan de rare baan die plaatselijk nog bevroren was en op andere plaatsen drassig. Hij kwam dan ook moeizaam op gang en had veel last van langzamere deelnemers. Zijn eerste tijd was slechts goed voor een negende plaats… Dit moest beter maar dat ging niet zomaar. Met veel moeite wist hij in de voorlaatste ronde er nog een 4e tijd uit te persen. Goed voor een mooi plaatsje aan het hek.

Eerste Manche:

De start ging goed en op een 3e plaats komt hij de eerste grote bocht uit. Al snel pakt hij de 2e plaats en gaat op jacht naar de 1e plaats. Deze heeft hij ook al na 1 ronde te pakken. Maar Dani de Vries komt achter hem aan. Twee ronden lang blijft Dani volgen. Max voert het tempo verder op en moet Dani door een foutje afhaken. Max neemt een comfortabele voorsprong en rijdt zeer gecontroleerd naar de overwinning!

Tweede Manche:

Max had veel last van de druk die er nu was om ook maar even de tweede manche te winnen. Hierdoor was zijn start niet goed en komt pas op een 13e plek uit de eerste bocht. Vooraan neemt Sven al snel een ruime voorsprong op de rest van het veld. Max moet zich nog eerst een weg banen door de andere deelnemers. Dit gaan redelijk goed maar kost wel veel tijd. Zeker de tweede man, die verrassend zijn maatje Rowin blijkt te zijn, vastbesloten is zijn plek te houden. Max haalt hem in, maar maakt even later een foutje en valt om tegen een paal aan. Hij zit er redelijk snel weer op maar Rowin zat weer voor hem en kon Max opnieuw aan de slag. Even later wist hij hem weer in te halen en Max gaat op zoek naar Sven. Hij loopt snel in, maar Sven blijkt al te ver weg om nog in te halen. De vermoeidheid slaat in de laatste twee ronden nog flink toe bij Max waardoor ze ook nog op hem beginnen in te lopen. Maar gelukkig is zijn voorsprong groot genoeg om dit makkelijk te kunnen hebben en pakt zo een mooie verdiende tweede plaats.

Totaal van de dag (1 + 2) EERSTE !!!

Max wint zijn eerste KNMV wedstrijd ooit en de eerste van het seizoen 2010 en gaat hierdoor automatisch aan de leiding in de stand voor het Nederlands Kampioenschap. Maar aanstaande zaterdag moet Max weer aan de slag in Boekel!

No Comments

Geef een reactie