Tom Engelen snel bij MON in Berghem

Tom was er duidelijk op gebrand om een goed resultaat neer te zetten in Berghem. Twee keer kopstart, maar helaas geen winst.

De Buitenhuis Yamaha YZ250F was afgelopen week goed geprepareerd in de werkplaats van Buitenhuis Racing. Als je het geluid al hoorde van de machine wist je dat dit een prima sturende raket is.

Een sterke machine was wel nodig op de drassige baan in Berghem. Aan pk’s geen gebrek maar dan moet de rijder het wel doen.

1e Manche: Tom had nummer 43 geloot en kon niet echt een ideaal plekje pakken aan het hek. Met hulp van Nicky van Rheenen werd de startplek geprepareerd. En ja hoor na Max pakt ook Tom kopstart. Tom zet gelijk goed de vaart erin en rijdt een paar ronden goed aan de leiding. Maar de druk was groot en Tom verslikte zich in een bocht en ging tegen de natte grond. Het duurde even voordat hij hem weer gestart had maar op een 14e plek zette hij de aanval weer in. Al snel zat hij achter een groepje rijders waarvan de voorste op de vijfde plaats reed. Het duurde niet lang of Tom was de hele groep voorbij en reed vervolgens hard naar voren. Hierbij zette hij even de snelste tijd van de dag neer en reed naar de 4e plaats. De 3e man maakte in de laatste ronde nog een foutje en Tom kon er zo toch nog een mooie 3e plaats uit slepen.

2e Manche. Tom was van plan om de start hetzelfde te doen, maar daarna gewoon aan de leiding te blijven en de 1e plaats te pakken. Kopstart lukte weer! Maar aan het einde van de eerste ronde ging het weer fout. Maar Tom dacht er niet aan om zich hierbij neer te leggen en vol overgave ging hij in de achtervolging. Helaas werd hij een paar ronden later verblind door de laagstaande zon en zag niet dat een langzame achterblijver in een bocht was gevallen, waardoor Tom er op volle snelheid keihard bovenop knalde. Na een paar salto’s die in een turnwedstrijd veel punten zouden hebben opgeleverd kon Tom weer opstaan en proberen de wedstrijd te vervolgen. Zijn motor had echter een tijd lang onderste boven gelegen en weigerde weer direct aan het werk te gaan. Pas na lang proberen lukte het om de snelle Yamaha weer te starten. Tom ging flink aan de slag maar doordat hij een aantal ronden stil had gestaan zat er niet meer in dan een 2oe plaats.

Een zeer leerzame dag voor Tom, die het duidelijk niet moet hebben van “blind alles in het begin”. Wellicht handig voor morgen tijdens de 1e KNMV ¬†wedstrijd in Budel!!!

No Comments

Geef een reactie