Max Engelen 3e bij 85cc grote wielen MON Berghem

Tussen het geweld van de grote wielen mannen wist Max op zijn kleine wielen Buitenhuis Yamaha zich prima staande te houden.

Het had flink geregend van te voren en de baan lag er dan ook erg zwaar bij. De motoren trokken diepe sporen door het zware zand. Omdat Max het niet leuk vind om geen strijd te hebben hebben we voor hem dispensatie aangevraagd bij de MON om mee te mogen rijden met de 85cc grote wielen. Dit was in principe goedgekeurd maar dan moest hij wel laten zien dat hij genoeg snelheid had…

Nou dacht Max: “dan doen we dat toch”.

1e Manche: Tussen de grote motoren schiet in een keer een kleine motortje met een klein mannetje erop als eerste door de eerste bocht. Ja hoor Max pakt gewoon kopstart. Ongelofelijk. In het zware zand komt Max zijn aard als super zandrijder helemaal tot zijn recht. Hij gaat mooi de strijd aan en weet tot de laatste ronde een prima derde plek te verdedigen. Helaas maakt hij door de vermoeidheid in de laatste ronde nog net een foutje waardoor hij toch nog een plaatsje moet prijsgeven. Maar 4e is zeker niet verkeerd!

2e Manche: Hij zal toch niet weer kopstart pakken? Jawel, hij doet het gewoon weer. Wat een kracht in die Buitenhuis Yamaha 85! Als een haas gaat hij er vandoor maar moet twee mannen toch voorlaten. Daarna rijdt hij volledig onbedreigd weg van de rest. Hij rijdt zelfs nog even terug naar de tweede man, maar hij komt er niet meer bij. Op een geweldige 3e plaats finisht Max.

Totaal van de dag: 3e. (Zou hij genoeg snelheid hebben laten zien?)

Op naar de KNMV morgen in Budel! Max is er duidelijk klaar voor.

No Comments

Geef een reactie