MON Gemert Vince Riechers

De eerste MON-wedstrijd werd vandaag verreden in Gemert, voor een beetje blubber werd gevreesd…

Door de regen was de baan in de training al aardig zwaar geworden, de zijspannen en de aanhoudende stortbuien zouden de prut alleen maar erger maken. Dit zou de eerste test worden voor Vince op de nieuwe Yamaha 450, veel mogelijkheid hadden we niet gehad om alles goed voor te bereiden met die lange vorstperiode. In de training zag het er al goed uit, Vince gleed de Yamaha lekker rond door de diepe blubber. Met man en macht werd gewerkt om de machine weer uit z’n moddervelletje te peuteren voor de eerste manche. Ook vals spelen hielp niet met lootjes trekken voor de start van de eerste manche, Vince trok 33, 39 en 40 voor die o zo belangrijke goede startplaats. Als 8e kwam hij door de eerste bocht maar de Yamaha deed het super en Vince knokte zich naar voren. Van Grinsven was meteen al ver weg maar Vince ging de strijd aan om de tweede plaats met Rob van Uden. Helaas kwam Vince in de diepe modder ten val en zakte terug naar de vierde plaats. Na een hevig strijd met de kampioen van vorig jaar,Erwin┬áRobins, werd Vince toch nog derde.

De Yamaha had geen krimp gegeven en was weer klaar voor de tweede manche. Vince ging na het vallen van het hek, op het startveld al bijna onderuit in een grote blubberplas en ging als laatste door de eerste bocht. Groot was m’n verbazing toen hij als eerste doorkwam bij eerste doorkomst maar in het zand(zeg maar modder)gedeelte ging hij onderuit. Vince verloor de koppositie aan Robins maar ook nu knokte hij zich weer terug naar de eerste plaats. Het was overleven op de superslechte baan maar de Yamaha en Vince waren niet te stuiten. Als eerste ging hij over de finish met de tweede man van Grinsven, op 45 sekonden, de derde man zat al bijna op twee minuten en de rest kreeg een of meer ronden aan de broek!

Totaal werd Ton van Grinsven eerste en Rob van Uden derde, op een prachtige tweede plaats mocht Vince de beker in ontvangst nemen.

3 Comments

 1. wat een aanwinst voor team buitenhuis ­čśŤ

  xx

  1
 2. 2
 3. Felicitatie,s aan het team Buitenhuis met het behaalde resultaat ga zo door.

  Met vriendelijke groetjes
  Reinier en Cem van Gulik

  3

Geef een reactie