Tom laat snelheid zien in Harskamp

Elke week gaat Tom goed vooruit. Het lijkt dat hij zijn snelheid weer begint terug te vinden.

Het had ongelofelijk veel geregend de afgelopen dagen en niemand geloofde dan ook dat Harskamp nog door zou gaan. Maar zelfs terwijl het nog met bakken uit de lucht valt wordt besloten dat de wedstrijd gewoon doorgaat. En terecht. Wat hadden de vrijwilligers een super job geleverd. De baan lag er super bij gezien al het water wat er over heen was gekomen.

De eerste manche werd samen met de MX1 Junioren en Veteranen verreden. Hierdoor was het plotseling nog aardig druk aan het hek. Geen probleem voor Tom die met zijn sterke Buitenhuis Yamaha gewoon als derde tussen de 450cc’s uit de eerste bocht te voorschijn kwam. Tom rijdt vervolgens supergoed met de toppers mee. Enkele ronden later werden de eerste langzamere deelnemers al massaal gedubbeld en kwam er een langzamere rijder precies voor Tom ten val. Hierdoor moest hij vol in de remmen en remde Tom zijn motor dood. De motor was blijkbaar zo geschrokken dat hij niet zo maar weer aan wilde. Gelukkig werd Tom al snel gesteund zodat hij met kracht zijn motor weer kon aantrappen. Zijn concurrenten waren helaas weer allemaal voorbij en Tom moest de achtervolging inzetten. Tom hervond zijn snelheid en kon toch nog terugrijden naar de 4e plaats.

In de tweede manche had Tom een iets mindere start, maar weer kwam de snelheid er goed in. Even reed hij op de 2e plaats maar werd hij even later ingehaald door Christiaan Hofstede. Tom blijft ronden lang in zijn wiel maar moet hem in de laatste ronden toch laten gaan. Hierdoor wordt hij toch nog mooi 3e!

Totaal van de dag 3e.

Ondanks dat Tom maar de helft van de wedstrijden heeft meegereden komt hij toch nog in de eindstand op een vijfde plaaats terecht bij de MX2 Senioren. Volgende week mag hij het weer opnemen tegen zijn leeftijdgenoten in Berghem (MON) en Budel (KNMV).

No Comments

Geef een reactie