Max Engelen pakt kampioenschap Harskamp

Vorige week moest hij nog opgeven. Vandaag pakte hij de winst in beide manches.

Na een weekje goed uitrusten had Max er weer zin in vandaag. Het regende flink en de baan was goed nat.

In de eerste manche moest Max even op gang komen. Hij had weliswaar een goede start maar gelijk in de eerste ronde ging het fout en kwam Max in de blubber terecht. Het duurde even maar Max kon ongeschonden de weg vervolgen. De snelheid kwam er steeds beter in en al snel had Max de kop bij de 85cc kleine wielen in handen. In de zware modder kwam de power van de Buitenhuis Yamaha goed tot zijn recht. Nog voor de laatste ronde had hij de tweede man al op een ronde gezet en reed onbedreigd naar de overwinning.

In de tweede manche had Max weer een ouderwets goede start. Naast Dani ging hij de bocht in en kon eventjes het tempo volgen maar moest het toch al snel afleggen tegen de mannen op de grote wielen die duidelijk sterk in het voordeel waren op deze zware baan. Max kon het tempo goed volhouden en zo ruim als 1e bij de kleine wielen finishen.

Hiermee pakte Max met 8 overwinningen van de 12 manches duidelijk het kampioenschap van de Wintercup in Harskamp. Max was er erg blij mee en verheugt zich al weer op de volgende winter. Eerst volgende week voor de eerste officiele wedstrijden van dit seizoen naar Berghem (MON) en Budel (KNMV).

No Comments

Geef een reactie