Tom Engelen doet wedstrijdritme op in Harskamp

Na een crash in de 1e manche laat Tom Engelen zich goed zien tijdens de 2e manche op Harskamp.Tijdens de training reed Tom voorzichtig rond en verkende goed de baan.

1e Manche:

Na een prima start kon hij direct met de snelle mannen mee en kon het tempo aardig volgen. Helaas vond een van de meer ervaren rijders het blijkbaar irritant dat zo’n broekie van de MX Jeugd voor hem reed en besloot Tom even goed onderuit te rijden. Tom crashte hierdoor erg hard. Daarna werkte hij zich met veel pijn en moeite weer op de motor. Hij reed weg maar na het eerst volgende heuveltje bleek dat er nog iets tussen zijn voorrem zat waardoor zijn voorwiel blokkeerde. Hierdoor ging hij er weer hard voorover de motor vanaf. Het probleem was daarbij dat de vlagger niet gezien had dat er iets was gebeurd. Net toen kwam zijn teammaatje Vince aan en kon nog net Tom zelf ontwijken die net opstond, maar reed wel vol bovenop zijn motor.  Een enorme klap was het gevolg. Heel veel schade helaas aan allebei de motors maar gelukkig hadden zowel Vince als Tom allebei niks. Als Vince niet zo alert had gereageerd had de schade voor Tom voor groter kunnen zijn. Bedankt voor je top reactie Vince!!!  Tom kon de manche nog uitrijden maar Vince moest helaas de strijd staken.  Jammer dat er rijders zijn die bij deze wedstrijden ook denken dat ze wereldkampioen kunnen worden door iemand op een vervelende manier er van af te rijden. Als dat niet was gebeurd was het tweede ongeluk ook niet gebeurd. Maar gelukkig is alles weer te repareren.

2e Manche: Tom had een redelijke start en reed meteen lekker mee met de snelle mannen. Tom reed heel gecontroleerd en kon zich langzaamaan uit een groepje naar voren rijden en losmaken van de groep. Tom had een prima snelheid en liet zien dat hij zijn wedstrijdvorm van voor zijn blessure terug begint te krijgen.

We hebben genoten en hopen dit  volgende week tijdens de eerste KNMV wedstrijd in weer te kunnen doen. Maar we realiseren ons dat Tom pas net weer op de motor zit en nog geen top uitslagen mogen verwachten.

No Comments

Geef een reactie