Tom Engelen naar 3e plaats MX2 Inters/Senioren Harskamp

Nadat Tom al 3x had moeten toekijken op Harskamp dit jaar mocht hij het nu zelf weer proberen.

De baan was goed geprepareerd, maar hij was door de sneeuw van afgelopen nacht toch wit en glad geworden. Tom had van te voren al erg getwijfeld of hij wel of niet zou rijden en die twijfel nam alleen maar toe toen hij het vanmorgen flink zag sneeuwen. Toch wou hij erg graag rijden en tja dan heb je weinig keuze.

In de training was Tom erg voorzichtig op de spekgladde baan. HIj was ook gewaarschuwd door de valpartij van zijn broertje. Tom reed (erg) rustig en verkende goed de baan.

Tijdens de eerste manche gaf Tom al een flink stuk meer gas maar overheerste toch vooral de angst om er hard van af te gaan. Duidelijk was wel dat naarmate de wedstrijd vorderde Tom steeds beter in zijn ritme kwam. Hierdoor wist hij toch naar voren te rijden en een 3e plaats te pakken.

De start van de 2e manche was goed door de enorme kracht van zijn speciaal geprepareerde Buitenhuis Yamaha 250 YZF, waardoor Tom gelijk mee kon met de snelle mannen. Hij kon verbazingwekkend makkelijk mee en reed direct veel harder dan tijdens de 1e manche. De koploper in zijn klasse kon hij echter niet bijhouden, maar hij reed wel al snel op een 2e plaats. Doordat de kopman viel kreeg hij de 1e plaats eenvoudig in handen. Tom wist dit helaas niet lang vol te houden want hij werd al een tijdje achtervolgd en deze pakte de kop over van Tom en liep langzaam bij Tom weg. Tom reed heel constant maar hierdoor kon degene die gevallen was langzaam in beginnen te lopen op Tom. Samen met de kopman van de MX1 (Patrick Roos) reed deze naar Tom toe. Tom merkte dit en zette de versnelling in en kon zo voorkomen dat hij nog werd ingehaald. Hierdoor liep hij ook weer naar de kopman toe die toch eerder een behoorlijke voorsprong had kunnen opbouwen. Op de finish lukte het Tom net niet om hem voorbij te steken.  Jammer  als dat gelukt was hij 1e totaal geweest. Nu moest hij tevreden zijn met een tweede plaats in deze manche en een 3e plaats totaal van de dag.

Vooral de 2e manche liet Tom zijn vechtersmentaliteit weer zien, waardoor het vertrouwen dat Tom op de goede weg terug is, flink toeneemt.

No Comments

Geef een reactie