Max Engelen tevreden met 2e plaats Harskamp

Ondanks een zeer hinderlijke hoest, kon Max op half gas met zijn snelle Buitenhuis Yamaha 85 ┬ánaar een 2e plaats op Harskamp rijden…

De dokter had afgeraden om te rijden, omdat Max last heeft van beginnende acute bronchitis of mogelijk zelfs longontsteking. Omdat het weer iets beter ging de laatste dagen, wilden we het er toch op wagen om hem in ieder geval te laten proberen zijn puntjes veilig te stellen voor de Harskamp Cup. Maar tijdens de training bleek al dat dit erg lastig werd, want juist met inspanning komt de hoest op en dat is erg lastig als je op de motor zit. Hierdoor raakte Max ook helemaal de concentratie kwijt en klapte hij er ook nog eens keihard vanaf. Daarna klaagde Max vooral over zijn ribben. Niet echt een fijne combinatie: hoesten en gekneusde ribben…

1e Manche: Max had erg veel last van het vallen en het hoesten en besloot heel rustig zijn rondjes te rijden. Hij liet de wedstrijd verder zijn beloop en ondanks dat hij soms niet echt langzamer was dan de eerste man, maakte Max geen aanstalten om aan te vallen en was tevreden met zijn eenvoudige 2e plaats.

2e Manche: Max voelde zich een stuk beter en wou toch rustig het gevecht aan gaan. Opdracht was om in het zicht van de koploper te blijven en te proberen aan het einde nog proberen in te halen. Zo zou hij zijn inspanning tot het hoognodige kunnen beperken. De opdracht leek prima te gaan lukken. Tot ruim halverwege kon Max vrij eenvoudig in het wiel blijven en leek hij zelfs al een keer bijna voorbij te springen. Maar plotseling kreeg hij weer een hevige hoestaanval die hem alle lucht wegnam en moest hij de directe strijd staken. Max reed rustig de wedstrijd uit en kon zo toch weer heel eenvoudig tweede worden.

Max staat nog ruim aan de leiding voor de Harskamp Cup. Volgende wedstrijd is volgende week zondag!

One Comment

 1. hallo,
  mijn broertje heeft zondag ook gereden.
  en nou is mijn vraag of jullie nog foto’s of filmpjes hebben.
  Suzuki 85hoge wielen nummer 87.
  Alvast bedankt.

  mvg Leanne Welgraaf

  1

Geef een reactie