Tom Engelen laat zich zien in eerste wedstrijd.

Na 5 maanden verplichte rust, liet hij bij de nationalen in Groesbeek met een 4e plaats zien dat hij het rijden nog niet verleerd is.

In de eerste manche wist Tom met de beresterke Buitenhuis Yamaha 250YZF  zelfs kopstart te pakken in het grote deelnemersveld. Echter Tom schrok hier zo van dat hij besloot maar in de eerste bocht te gaan liggen. Uiteraard konden een aantal andere rijders hem niet ontwijken en reden bovenop hem. Gelukkig geen schade aan hemzelf of aan zijn motor, maar hij kon wel als laatste aan de wedstrijd beginnen in plaats van als eerste. Maar na 2 ronden had hij al meer dan de helft van het veld ingehaald. Daarna gaat het iets langzamer maar hij rijdt na een paar ronden toch op de zesde plaats en heeft zelfs Nicky van Rheenen en teammaatje Bastiaan al weer in zicht! Door de grote haast in combinatie met de toch erg verraderlijke  baan, ging Tom op een schans in de fout en kwam hard ten val. Ook nu geen schade, maar Tom kreeg de motor maar niet gestart. Dit koste ruim meer dan een rondje. Hij was toch nog in staat weer te starten en maakte nog veel plaatsen goed om op een 20e plaats over de finish te komen.

In de 2e manche ging Tom iets rustiger van start en reed de eerste ronden op zeker. Hierdoor miste hij helaas de aansluiting bij de eerste drie rijders. Maar na een paar ronden gaf Tom nog wat gas bij en reed snel naar de 4e plaats. De eerste drie waren ver weg maar ronde na ronde reed hij dichter naar ze toe. In de laatste ronde kon hij zelfs nog aan het achterwiel van nummer 3 komen, maar er niet meer voorbij en wordt zo fraai 4e in dit grote gezelschap.

Toch super dat Tom na zo’n lange periode van niet rijden, weer laat zien dat de basissnelheid goed is. Wij zijnuiteraard erg tevreden met het optreden van Tom, maar hij zal de komende weken nog flink aan de slag moeten om de snelheid van voor z’n blessure weer terug te krijgen.

One Comment

 1. Wil je zien hoe Tom er af duikt bij de start van de 1e manche en vervolgens geholpen wordt door Gerrit van Rhenen? Kijk dan hier:

  http://www.youtube.com/watch?v=bsgN_lZy6yw

  (Start Senioren/Nationalen)

  Veel plezier!

  Huub.

  1

Geef een reactie