Max rijdt goed mee met de grote wielen in Groesbeek

Groesbeek lag er zeker niet gemakkelijk bij. Verraderlijk en plaatselijk erg lastig. Max had best moeite met zijn kleine wielen. Helaas was er geen aparte klassering voor kleine en grote wielen maar wel een goede test voor Max hoe het met zijn snelheid in zware omstandigheden gesteld is. Max was helaas niet erg fit. Gisteren had hij al een dag op de bank doorgebracht en hij moest ook vandaag nog erg veel hoesten. Vooral tijdens de eerst manche had Max hier veel last van. Nu moest hij ook nog flink aan de bak want veel toppers van de KNMV grote wielen waren aanwezig.

Ondanks dat Max gewoon op zijn trainingsmotor reed bleek deze Buitenhuis Yamaha  85 ook nog sterk genoeg om bijna kopstart te pakken tussen dit geweld van topmotoren met grote wielen. Helaas kreeg Max al snel last van zijn hoest en kon hij niet direct mee met de eerste drie. Lang reed hij op de 4e plaats maar hij moest toch langzaamaan enkele rijders van de grote wielen voorlaten. Sven te Dorshorst reed al voor Max op zijn kleine wielen en Max kon niet aan zijn tempo tippen. Ook Dani de Vries was present en begon aan te dringen bij Max en kon Max eenvoudig voorbij. Dat terwijl Dani ook gewoon op kleine wielen reed. Max reed zonder grote risico’s te nemen verder en kwam zo op een prima 11e plaats in de eerste manche over de finish.

De baan was ondertussen nog zwaarder geworden voor de 2e manche. De start was weer prima en Max kon nu wel beter het tempo volgen. Sven zat weer voor hem, maar liep niet verder weg. Dani had geen goeie start en zette alles op alles om naar voren te rijden. Helaas kwam hij ten val in de dikke blubber en het koste het Dani veel moeite om weer weg te komen uit de zooi. Max reed netjes rond en maakte geen foutjes. Sven maakte wel een foutje op de schans en kwam ten val. Hierdoor kwam Max toch weer als 1e van de kleine wielen door en reed zelfs nog enkele grote wielen weer voorbij die hem eerder ingehaald hadden. Het leek wel alsof hij steeds beter ging rijden en kwam zo als als 1e van de kleine wielen over de finish en als 8e totaal.

Jammer van de eerste manche maar in de tweede manche liet Max zien toch over genoeg mentaliteit en beheersing te beschikken om op een goed resultaat uit te komen.

One Comment

  1. Er is ook een aardig filmpje op Youtube waar goed te zien is dat Max er goed bij zit tijdens de start!

    http://www.youtube.com/watch?v=bsgN_lZy6yw

    Groetjes,
    Huub.

    1

Geef een reactie