Weer winter in Harskamp

Max Engelen pakt ook in de 3e wintercup de dagzege bij de 85cc klasse in Harskamp.

Dit keer was Harskamp weer onder een flinke laag sneeuw verpakt. De baan lag er trouwens super bij dankzij het super werk van de vrijwilligers van MAC Harskamp.

1e Manche: Het was erg glad op het gedeelte van het startveld net na het hekje van het startveld. Max gleed dan ook bijna onderuit en kon pas midden in het veld aan de wedstrijd beginnen. Hij werkte zich snel op naar de derde plaats en moest het gevecht vol aangaan met de twee mannen op hoge wielen voor hem. Hij kon de eerste nog pakken maar ondanks dat hij nog hard naar de kopman toe reed lukte het hem niet om deze nog in de laatste ronde te passeren. Aan zijn achterwiel kwam Max als 2e totaal, maar als eerste van de kleine wielen over de finish.

2e Manche: Nu een iets betere start. Als 4e door de eerste bocht. Maar nog voor het einde van de eerste ronde had Max de koppositie al in handen. Super. Nick Leerkes kon op zijn grote wielen nog even aanhaken, maar ook hij moest Max op zijn snelle Buitenhuis Yamaha  laten gaan. Met een grote voorsprong kon Max deze manche winnend afsluiten. Wat een snelheid! Eerste 85cc algemeen en dus ook van de 85cc kleine wielen.

Max had erg netjes gereden vandaag en heeft nu alle 6 gereden manches winnend afgesloten in Harskamp. De Yamaha 85cc van Buitenhuisracing blijkt ook onder de zware omstandigheden wel erg sterk voor de dag te komen. We zitten nu net op de helft en dus nog 3 wedstrijden te gaan.

Op naar volgende week zondag.

One Comment

  1. knap gereden zit er goed op

    1

Geef een reactie