Winst in 1e wedstrijd Winterbeker Westerbork voor Max Engelen

Onder zeer winterse omstandigheden (gevoelstemperatuur -10C) wist Max Engelen beide manches te winnen.

Terwijl het in het midden van het land flink aan het dooien was, bleek er in Westerbork nog een dik pak sneeuw te liggen. Op de open vlakte stond een harde ijzige wind die dwars door de kleding heen leek te waaien. Gelukkig was de baan sneeuwvrij gemaakt en was er zand gestrooid zodat er nog best wel goed grip was. Er waren niet veel rijders die de kou hadden getrotseerd, maar zeker bij de hoge wielen waren er een aantal snelle rijders aanwezig. Op het circuit van Westerbork is altijd sprake van spectaculair rijden door de mooie schansen en tafels. Dus plezier verzekerd. Ook voor het publiek.

1e Manche: Max had een goede start en kon direct van voren mee. Een aantal ronden kon Max op de 3e plaats totaal (2 hoge wielen voor hem) rondrijden, maar moest uiteindelijk in Dani de Vries zijn meerdere erkennen na een paar keer stuivertje te hebben gewisseld. Dani reed sterk en leek toch wel voordeel te hebben van zijn grote wielen. Max wist wel 1e te worden van de kleine wielen, voor een groot veld met hoge wielen rijders.

2e Manche: De baan had veel te lijden gehad door het rijden van de zware motoren en lag er nu heel apart bij. Diepe geulen met harde randen waren ontstaan waar Max zijn voorwiel tot aan de as in verdween en met zijn voorvork raakte hij gewoon de randen. Daarbij waren na de bulten veel hele modderige plekken ontstaan waardoor springen gevaarlijk werd. Met de kleine wielen was het een erg zware strijd dit keer. Maar de start van Max was klasse. Net geen kopstart. (Blijkt dat de Buitenhuisracing Yamaha toch wel erg sterk is.) Hij werd al snel ingehaald door de 2 snelste hoge wielen rijders maar kon vervolgens zelf een veilige voorsprong opbouwen ten opzichte van de rijders achter hem. Zo toch weer voldoende voor een manche- en dagoverwinning bij de 85cc kleine wielen.

De volgende wedstrijd wordt gehouden op 30 januari.

One Comment

  1. Hoi Max,

    Was inderdaad een leuke wedstrijd in westerbork,alleen met de training was het glad.ik lees altijd even op buitenhuis racing.binnenkort is mijn website ook online wordt nog aangewerkt.
    30 jan zijn wij niet in westerbork i.v.m de indoor in zwolle,zie je vast wel in boekel de eerste knmv wedstrijd,zal woensdag wel bekend worden waar 85 cc kl.w allemaal moet gaan rijden

    groetjes thuis Dani

    1

Geef een reactie