Echt winter tijdens de wintercup op Harskamp!

Eindelijk weer eens een wedstrijdje. Maar een wedstrijd in de sneeuw hadden we echt niet verwacht…

Alles was wit. Er was ’s nachts maar liefst 15 cm gevallen en toen we aankwamen op Harskamp was het zelfs -9C! Zou dit wel doorgaan. We konden het eigenlijk niet geloven en als het door zou gaan hadden we nog wel twijfels of we Max wel zouden laten rijden. Ook op de baan lag nog een dikke laag sneeuw die er met een shovel snel werd afgeschoven.  Hierdoor ontstond er echter juist een ijslaag die echt bijna niet te rijden was.

Om 9 uur werd besloten dat de wedstrijd door zou gaan. Na de baan goed geinspecteerd te hebben had Max er ook wel zin in en met enige twijfel besloten we maar te gaan starten.

Tijdens de training reed Max netjes zijn rondjes en kwam steeds beter op gang. Toch kwam hij achterin op een ijsplaat nog hard ten val. Gelukkig had hij zelf niks en had zijn motor slechts lichte schade. Max kwam daarna toch nog even zeggen dat het eigenlijk niet te doen was. We besloten na de training nog even opnieuw te bekijken of hij wel van start zou gaan voor de wedstrijd.

Gelukkig werd na de training besloten dat er alleen maar op het voorste gedeelte van de baan zou worden gereden, omdat inderdaad gebleken was dat er achter niet te rijden was. Gezien het geringe aantal deelnemers dat deze omstandigheden aandurfde werd besloten om de 65cc, de 85cc kleine wielen en 85cc grote wielen samen te laten rijden.

1e Manche:

Max kreeg een mooi plekje aan het hek. Hoewel het spekglad was kwam Max goed weg en ging mooi als 2e de eerste bocht door. Hij kon goed het tempo van de kopman volgen. Maar al snel ging het mis. Net toen hij er weer snel op zat en een stukje verder was ging hij weer tegen het ijs. Als laatste kon Max aan de wedstrijd beginnen. Zelfs achter de 65jes… Max ging voorzichtiger rijden maar begon gaandeweg steeds meer vertrouwen te krijgen en reed zo weer snel door het veld naar voren toe. Zelfs de afstand tot de kopmannen (85 hoog) werd snel kleiner. Zijn tegenstanders in de 85 laag werden allemaal op een dikke ronde gezet. De 3e man werd net niet gepakt maar het scheelde niet veel. Dus totaal 4e en 1e van de 85cc laag.

Max in actie in de sneeuw

Max in actie in de sneeuw

2e Manche:

De deelnemers die besloten hadden naar huis te gaan kregen ongelijk. Hoewel het leek alsof de baan nog gladder was geworden bleek het gelukkig in de praktijk wel mee te vallen. Max kwam weer goed weg en kon het tempo van de kopman aardig volgen. Dit kon hij een aantal ronden volhouden maar toen gleed hij toch weer onderuit. Erg jammer maar gelukkig had hij zelf geen beschadiging opgelopen. Alleen bleef bij zijn motor het gas hangen. Toch bleef Max heel gecontroleerd rijden en reed terug naar de 3e plaats totaal en weer ver voor de andere 85cc lage wielen deelnemers.

Dus een mooie 1e plaats voor Max vandaag in zijn eerste wedstrijd van 2010.

2 Comments

  1. gefeliciteerd max met je eerste zegen.
    dat belooft wat voor dit jaar!
    ga zo door.

    groeten

    1
  2. 2

Geef een reactie