Geslaagde Jubileumcross in Ermelo

Na een griepje was het al weer twee weken geleden dat Max Engelen op de motor had gezeten. In Ermelo hadden ze hun best gedaan er iets bijzonders van te maken.Het had flink geregend ’s nachts, maar toch lag de baan er nog steeds goed berijdbaar bij. Hier was veel werk verricht door de vrijwilligers van Ermelo, dat was wel duidelijk. Uiteraard was de baan heel zwaar maar dat is wel echt crossen. Laat Max hier nou helemaal van houden. Veel voordeel voor de rijders die vaak op Ermelo rijden was er ook niet want men had de baan zo geprepareerd dat hij tegen de normale richting in gereden kon worden. Zeker een aanrader, want achteraf hoorden we veel rijders dat de baan zo nog leuker was.

Hoge en lage wielen reden bij elkaar waardoor er voor Max nog een flinke strijd geleverd zou moeten worden met de hoge wielen mannen. Dit bleek door de zware omstandigheden niet eenvoudig, omdat er een overduidelijk groot voordeel was voor de hoge wielen. Toch kon Max in de eerste manche nog aardig strijd leveren met de latere totaalwinnaar Danny Gerards. In de tweede manche had hij een slechte start en reed vervolgens nog eens in de eerste bocht de blubber in. Hierdoor moest hij eerst met Kevin Kieft in de strijd en had meer dan een ronde nodig om hem in te halen. Daarna kon hij nog heel even in de strijd met Freek van der Vlist die was gevallen door een uitstekende boomwortel. Maar deze wist Max na een halve ronde in te halen en waarna Max een eenzame race reed, als je tenminste de achterblijvers die op een ronde gezet werden, buiten beschouwing laat.

Zo sloot Max beide manches af met een overwinning in zijn eigen klasse en met een totaal 3e plaats (hoge en lage wielen samen).

Nogmaals de complimenten aan de vrijwilligers van Ermelo voor een fantastische wedstrijddag.

One Comment

  1. heel goed gedaan topper groeten wout

    1

Geef een reactie