Max Engelen fraai 3e tijdens weekend Made

Geen aparte klassering kleine en grote wielen 85cc dus een mooie strijd met de mannen op grote wielen voor Max op zijn kleine wielen.

In het Brabantse Made wordt door een groot aantal vrijwilligers elk jaar een groot cross evenement georganiseerd waar honderden motorcross, quad-, en zijspanrijders op af komen. De opbrengst van het hele weekend gaat naar een goed doel. Naast twee feestavonden worden er door alle klassen drie manches gereden. De 85cc kon zich ook op een grote opkomst verheugen en leverde een mooi gevuld starthek op (dubbele rij). Er werd voor de verandering geen onderscheid gemaakt in de klassering tussen grote en kleine wielen dus Max moest flink aan de bak. Tijdens de training bleek al dat er een aantal snelle hoge wielen rijders aanwezig waren die het Max zeker niet gemakkelijk zouden maken.

1e Manche:

Redelijke goede start, maar in de 3 bocht werd Max buiten de baan gedrukt. Als 10e kwam hij terug op de baan. Max liet zien dat met de snelle Buitenhuis Yamaha 85cc niet te spotten valt en reed al snel weer naar voren. Binnen een ronde lag hij al op de derde plaats. Maar de twee kopmannen waren al ver weg. Toch wist Max nog aardig in te lopen maar kon ze niet meer in gevaar brengen. Achter hem had hij ook een groot gat en zo kon hij onbedreigd naar een 3e plaats rijden.

2e Manche:

De baan lag er ongelofelijk zwaar bij. Zo zie je hem zelden in een wedstrijd. Er waren dan ook heel wat quads en zijspancombinaties over heen geweest zonder daarna de baan te schuiven. Diepe geulen waar Max zijn hele achterwiel in past! Een heel groot nadeel dus voor Max met zijn kleine wielen tegen de grote wielen rijders met vaak ook nog verhoogd frame. Dus dit kon geen goeie uitslag worden voor Max…
Nou niets was minder waard! Max had een superstart en kwam als 2e de bocht om. Max kon het tempo van de kopman goed volgen ondanks de zeer zware verraderlijke baan. De winnaar van de eerste manche (2e Nederlands Kampioenschap MON 85cc grote wielen) zat achter Max aan te jagen en Max kon niet voorkomen dat hij ingehaald werd. Max terug naar de 3e plaats dus. Maar Max gaf niet op en bleef volgen. Ook de kopman werd ingehaald en Max begon nu hem onder druk te zetten. Met een fraaie inhaalmanoevre wist Max hem voorbij te steken.  Daarna liep hij zelfs weg en reed zelfs weer hard naar de kopman toe. Maar Max was erg tevreden met deze fraaie 2e plaats! Erg goed gereden en hier bleek dat zijn nieuwe vering echt een groot verschil maakt.

3e Manche:

Op zondag hoefde Max maar 1 manche te rijden. Max hoopte dat de baan niet zou worden geschoven, maar jammergenoeg werd hij zo strak als een laken getrokken. Nu bleek dat de hoge wielen toch een stuk makkelijker snelheid kunnen maken. Maar de start was weer super! Max heeft het starten weer aardig onder de knie. Als 2e weer door de bocht. Maar al snel werd Max gewoon op snelheid voorbij gereden door de winnaar van de twee vorige manches.  Max werd moest de twee kopmannen laten gaan en werd vervolgens onder druk gezet. Twee ronden lang moest Max knokken voor zijn 3e plaats. Gelukkig kon Max in de 3e ronde beter in zijn ritme komen en weglopen van zijn achtervolgers. Vervolgens ging het zo goed dat hij snel inliep op de 2e man. Helaas was de wedstrijd ingekort en werd hij afgevlagd toen hij aan het achterwiel zat van de 2e man. Dus deze manche weer 3e.

Totaal over 3 manches dus 3e!  (Uiteraard 1e van de 85cc kleine wielen). Met een mooie beker en bloemen gingen we weer naar huis.

No Comments

Geef een reactie