Max Engelen wint MON wedstrijd in Dongen

Na een geweldige strijd met de nieuwe Nederlands Kampioen kon Max de dagwinst binnen halen.

De nieuwe vering in Max zijn motor was gisteren al erg goed bevallen, maar nu kwam het er echt op aan. De training verliep al heel goed en Max moest even wennen aan de sporen die de quads voor hem hadden getrokken.  Maar Max had er echt heel veel zin in. Het snelheidsverschil met het grootste deel van het veld was echt opvallend.

1e Manche: Max als 4e de eerste bocht in. Concurrent (en kersverse Nederlands Kampioen) Dani pakt echter al snel de kop. Max moest snel aan de twee rijders voor hem voorbij want Dani liep al snel weg. De nummer drie inhalen lukte nog wel, maar de nummer twee was nogal stevig en kon lang (veel te lang) verhinderen dat Max hem kon inhalen. Na meer dan drie ronden lukte het eindelijk. Max liet daarna zien dat hij in een bloedvorm zit en dat zijn Buitenhuis Yamaha ook top loopt. De nieuwe vering helpt trouwens ook flink. Geweldig hoe hij daarna de grote achterstand op Dani de Vries terugbracht tot een verschil van 2 seconden op de finish! Ongelofelijk hoe hard Max terugreed, maar helaas duurde de wedstrijd niet lang genoeg om de kop over te pakken. Maar 2e was een goede uitgangspositie voor de 2e manche.

2e Manche:

Max had gezien dat hij sneller was dan Dani en dat had hem veel zelfvertrouwen gegeven. Maar inhalen is niet makkelijk op deze baan (maisplak) dus hij wist dat hij er eigenlijk met de start al voor moest zitten. Max pakt samen met Dani de kopstart! Samen door de eerste bocht maar Dani zit beter voor de volgende bocht waardoor Max toch moest gaan achtervolgen en proberen een gaatje te vinden om Dani in te halen. Max probeerde hele andere lijnen te rijden en moest dit soms bekopen met een beetje meer achterstand. Maar toch wist hij dit iedere keer weer dicht te rijden en weer opnieuw de aanval in te zetten. Constant zette hij Dani onder druk. Toch maakte deze maar geen fout. Vlak voor het begin van de laatste ronde wist Max dat hij het nog eens een keer moest proberen. Met een beetje geluk kwam hij toch aan de binnenkant in een bocht en kon Dani voorbij! Max gaf zijn supersnelle Buitenhuis Yamaha goed de sporen en liep zelfs bij Dani weg. De overwinning gaf hij niet meer uit handen. Fantastische wedstrijd van Dani en Max waarbij het gehele veld op grote achterstand werd gezet.

Fraaie afsluiting van het MON seizoen 2009 waar Max niet alleen de laatste wedstrijd maar ook nog flink wat eerdere wedstrijden wist te winnen. We hebben echt genoten!

One Comment

  1. Erg knap! Goed gedaan, het gaat weer lekker zo!

    1

Geef een reactie