Max Engelen wint clubwedstrijd in Dongen

Als voorbereiding op de MON wedstrijd op zondag reed Max zaterdag mee met de clubwedstrijd in Dongen.Tijdens de training was het een drukte van belang. De opkomst was enorm en 85 hoog en laag moesten met elkaar samen trainen. En dat maakte het erg leuk want Max kon gelijk lekker sparren met een aantal grote wielen mannen.  Max had via Buitenhuis Racing een compleet nieuwe vering in zijn motor en dit moest natuurlijk even goed worden uitgetest.

De wedstrijd werd echter gesplitst omdat het anders een driedubbele startrij zou worden.

1e Manche: Slecht nummertje geloot (33) maar toch nog een plekje aan het hek. Kopstart voor Max!  Hij werd nog heel even bijgehouden door een andere rijder maar Max liep al snel ver weg en pakte zo overtuigend de overwinning.

2e Manche: Ondanks dat hij als eerste een hekje mocht kiezen besloot hij om een niet voor de hand liggend hekje te pakken om zo beter de start te kunnen oefenen. Grappig is dat als je als eerste een hekje mag kiezen de anderen automatisch bij je komen staan… Toch weer kopstart! Max loopt nu nog harder weg bij de rest en rijdt heel gecontroleerd, maar toch speels naar een grote voorsprong waarbij bijna iedereen werd gedubbeld.

Mooie voorbereiding op de MON wedstrijd morgen. Zijn directe tegenstander bij de MON had gekozen om met hoge wielen bij de 85 hoge wielen mee te rijden. Hij maakte behoorlijk wat indruk dus dat beloofd morgen wat!

De vering beviel trouwens super! Wat een verschil volgens Max. Vraag Buitenhuis Racing maar wat er is veranderd…

No Comments

Geef een reactie