Max Engelen wint net niet in Heeswijk

Aan kop rijdend in de tweede manche kwam Max even ten val en verspeelde zo de dagwinst.De MON onthulde weer een van zijn prachtige banen: Heeswijk. Geweldige baan waar we nog nooit waren geweest. En wij dachten dat we zo langzamerhand wel alle banen hadden meegemaakt. De baan lag er ondanks de regen van gisteren er goed bij. Druk was het wel bij de 85cc kleine wielen. Normaal wordt alleen in de training met de A en B groep samen gereden maar nu werd besloten ook in de wedstrijd samen te rijden.

1e Manche:

Max werd bij de start verrast door een steigerende buurman. Hierdoor moest hij even van zijn gas bij de start en kwam midden in de drukte terecht bij de start. Max zijn belangrijkste tegenstander Dani, had wel een goede start en pakte al snel de kop. Max kwam na 1 ronde alweer als 4e door, maar had grote moeite de 2e man voorbij te komen. Met veel risico lukte dit na een ronde. Max deed nog zijn uiterste best om nog in te lopen op Dani maar die had inmiddels een veilige voorsprong opgebouwd. Max kwam als 2e met een grote voorsprong op 3 over de finish.

2e Manche:

Max wist dat het in deze manche moest gebeuren voor de dagoverwinning. De start was prima. Dani pakte weliswaar kopstart maar na een paar bochten kon Max al aansluiten bij Dani. We dachten dat het erg lastig zou worden voor Max om Dani in te halen. Maar door een fraaie actie lukte het Max in de 2e ronde om Dani in te halen. Max bouwde een kleine voorsprong op maar Dani sloot toch weer aan en voerde de druk goed op. Deze strategie van Dani lukte en Max kwam ten val. Hij zat er weer snel op maar Dani had al een flinke voorsprong opgebouwd. Max kon er niet meer aankomen en ondanks dat hij de snelste ronde neerzette moest hij tevreden zijn met een 2e plaats.

Max baalde verschrikkelijk dat hij zo de winst uit handen had gegeven, maar had aan de andere kant erg genoten van de strijd met Dani die de wedstrijden erg interessant en spannend maakt.

No Comments

Geef een reactie